Olyan, mint az Államok-szerte népszerű borvonat, csak Amerika másik kedvencét kínálgatja.
Ismét zakatol a My Old Kentucky Dinner Train!
A nem mindennapi vonatút a Kentucky állambeli Bardstownból indul, melyet egyébként a világ bourbonfővárosának tartanak, köszönhetően annak, hogy tizenegy helyi és regionális szeszfőzde működik arrafelé.
A legendásnak mondható bourbonjárat két és fél óra alatt harminchat mérföldet (kb. 57 kilométert) tesz meg, az 1940-es évekből származó étkezőkocsijait két 1950-es évekbeli F-mozdony húzza.
A szerelvény olyan nevezetes helyszínek mellett halad el, mint a Jim Beam lepárlóüzem, Jesse James menedékháza és a Jackson Hollow Trestle a Bernheim-erdőben.
A fejedelmi zakatolásra befizetők egy frissen készített, négyfogásos fedélzeti menüt kapnak, amelyhez természetesen egy-egy bourbon is párosul. Lepárlómesterek segítenek az utasoknak kiválasztani a megfelelő italt, miközben történeteket mesélnek, és a tudásuk egy részét is átadják.
Mindezért fejenként 115 dollárt kell kicsengetni, de lehetőség van szeparált helyet is vásárolni.
Ó, a whiskyt majd egy bizonyos életkor fölött kedveli meg az ember! – hányszor halljuk életünk során. Van benne valami bölcs és ősi, amolyan megfejteni való, hiszen komplexitásából fakadóan valóban nem az az ital, amit már fiatalon nyakalunk. Aztán eljön egy komolyabb esemény, egy fontos este, szerelmi csalódással átitatott éjszaka, megérkezik mellé egy scotch, és megváltozik minden, amit addig gondoltunk róla.
(Forrás: Matadornetwork, fotók: My Old Kentucky Dinner Train - RJ Corman Facebook-oldala)
usa | uatzás | vonat | út | fejedelmi | whiskey
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!