Close
Történelmet írhat, aki ezt a távoli falut választja távmunkához

Történelmet írhat, aki ezt a távoli falut választja távmunkához

Európa első digitális nomád falujának alapítója Brazíliába viszi a koncepciót, hogy létrehozza a kontinens első teljes körű ilyen közösségét.

A Skift beszámolója szerint a falu november 1-jén debütál a Rio Grande do Norte államban található Pipában és 2023. április 30-ig biztosan működni fog. Az alapító a NomadX nevű digitális nomád közösséget is megálmodó Goncalo Hall a helyi turisztikai hivatallal, valamint a brazil kormánnyal kötött partneri megállapodást.

A cél egyrészt az, hogy távmunkásokat csábítson Pipába, másrészt a településre érkezőkkel fellendítse a helyi gazdaságot.

Hall számára a madeirai falu sikerét követően a brazíliai digitális nomád testvértelepülés létrehozása jelenti a következő lépést. A két országot tekintve közös a nyelv, egyaránt van tengerpart és hasonló az éjszakai élet kultúrája. Hall arra számít, hogy évente akár 36 millió dollárt is pumpálhat a helyi gazdaságba, Pipát pedig az elhelyezkedése miatt választotta, mivel mindössze másfél órányira fekszik Natal nemzetközi repülőterétől.

A portugáliai faluhoz hasonlóan a brazíliaiban is lesznek kollégiumi stílusú szálláshelyek, ahol a digitális nomádok privát szobát bérelhetnek, de a többi lakóval közös helyiségeket, például konyhát és társalgót osztanak meg. Kapcsolatépítési lehetőségeket és coworking helyiséget ugyancsak biztosítanak majd, ahol találkozhatnak és együtt lóghatnak más nomádokkal.

A NordLayer hálózatbiztonsági vállalat 66 országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy mennyire találunk jó feltételeket a távmunkához. Értékelték többek között a kiberbiztonságot, a gazdasági és társadalmi feltételeket, a digitális és fizikai infrastruktúrát, valamint a járványra adott válaszokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Getty Images)

falu | brazília | pipa | távmunka | dél-amerika

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram