Close
Bringázna a gyermek?

Bringázna a gyermek?

Az egyik legnagyobb családi program együtt tekerni. Képzeljük csak el, hogy milyen nagy öröm a gyerekek számára is. Adott viszont a dilemma, hogy mikortól engedhetjük meg a kicsik számára, hogy ők is bátrabbak legyenek, és milyen bicajt válasszunk nekik?

A megfelelő típustól kezdve a jó méreten át egészen a tökéletes kiegészítőkig mindenre gondolnunk kell, hiszen a gyermek épsége az első. A következő pár sorban ezért most kivesézzük a témát és megtudhatjuk, hogyan dönthetünk felelősségteljesen ez ügyben.

Miért tekerjen a lurkó?

A kerékpározás rendkívül jótékony hatással van az emberi szervezetre, s ez különösen a még fejlődésben lévő aprócska gyerekekre igaz.

Ez a fajta mozgás jó hatással van a mentális képességekre. Sokan például nem tudják, de amiatt, mert a kicsik viszonylag kevés időt töltenek a szabadban (nem egész évben, csak nyáron lehetnek odakint), bizony vannak olyan agyi pályák, amelyek nem aktiválódnak teljesen. Ezzel szemben a biciklizés fejleszti az egyensúlyt, a beszédfejlődést és a mozgáskoordinációt is.

A bringázás hatására emelkedik a neuronok száma az agyban, így a kognitív képességek is javulnak. Na és ez még semmi! Gyorsul a gyerekek reakcióideje, valamint a memória és a koncentráció is csiszolódik.

Mekkor kerékpárt válasszunk a piciknek?

Az első kerékpárválasztás a gyereknek mindig rémálomnak tűnik. Mindenki a legjobbat akarja a kicsiknek, s pontosan tudják a szülők azt is, hogy mennyit árthat egy rossz döntés neki. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop gyerekbringái között például, minden korosztály megtalálja, amit keres!

Vannak, akik számára az életkor a döntő, viszont ez sajnos nem a legjobb elv. Sokféle testalkatú, fizikumú gyermek van a világon, és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik beletartozik az általános csoportosításba. Pont ezért érdemes a gyerekek méreteihez és fejlettségi szintjéhez igazodni!

A tökéletes méret eltalálásához csupán a gyermek magasságát kell tudnunk.

A 85-100 cm-es magasság esetében a 10″-os futóbringák alkalmasak. 90-105 cm közötti magassághoz már a 14″-os darabok passzolnak inkább. A 105-120 cm-es magasság esetében a 16”-os kerékpárok ajánlottak, míg a 120-135 cm-es magassághoz a 20”-os gyerekbringák illenek. Végül, de nem utolsósorban a 135-155 cm közötti magasság már a nagyobb, 24”-os darabokat igényli.

 Mi a helyzet a 12”-os bringával?

A 12”-os bicajok az egészen kicsi gyerekeknek, 80-85 cm-es magasságtól ajánlottak, tehát nagyjából 2 éves kortól használhatják a lurkók. Ebben a korban megismerkednek a gyermekek a kezdeti lépésekkel; megtanulják, hogyan kell hajtani és fékezni, aztán megpróbálják irányítani a biciklit. Többségük pótkerékkel együtt szerezhető be. A 10”-os futóbiciklik már a legkisebbek kedvencei.

A Capriolo, a Koliken, a Csepel és a Neuzer márkák termékei biztonságos környezetet teremtenek a kicsik első útjaihoz.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Alapvető tudnivalók a fehérjékről

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom