Close
Csak egyetlen brit városban esnek az ingatlanárak – Te odaköltöznél?

Csak egyetlen brit városban esnek az ingatlanárak – Te odaköltöznél?

Az Egyesült Királyság ingatlanpiacán az árak már jó néhány hónapja növekednek, márciusban és áprilisban is kilenc százalékkal emelkedtek az átlagos lakásárak. A tendencia azonban lehet, hogy hamarosan meg fog fordulni.

A Zoopla-lakásárindex szerint az éves növekedés mértéke májusban 8,4 százalékra lassult és legalább egy városban csökkenni kezdtek az ingatlanárak. A skót kikötővárosban, Aberdeenben az elmúlt egy évben hónapban 1,7 százalékkal csökkent a lakások értéke,

miközben mindenhol máshol továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg.

Az Egyesült Királyságot jobban megfigyelve kijelenthető, hogy a legerősebb éves növekedés Wales-ben volt megfigyelhető,

itt az ingatlanárak 11,6 százalékkal nőttek.

Ezt követi Észak-Írország 8,3, majd Skócia 6,1 százalékkal. Angliában a délnyugati országrészben emelkedtek a leggyorsabban az ingatlanárak (10,5 százalék), de East Midlands-ben is meghaladta a tíz százalékot a lakások értékének emelkedése.

Londonban a lakásárak mindössze 3,6 százalékkal nőttek májusban az egy évvel korábbi adatokhoz képest, amiben egyrészről közrejátszik az, hogy a járvány utáni időszakban egyre többen kívánják elhagyni a fővárost, másrészről pedig

az alapvetően is drága megélhetési költségek az elmúlt hónapokban tovább emelkedtek.

Egyes prognózisok szerint az ingatlaneladások átlagos ideje is elkezdett nőni, ami arra utalhat, hogy az év végére a lakásárak is csökkenhetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

ingatlan | wales | egyesült királyság | ingatlanárak | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram