Close
Egészen hihetetlen, hogy sokan mivel képesek összekeverni az Eiffel-tornyot

Egészen hihetetlen, hogy sokan mivel képesek összekeverni az Eiffel-tornyot

A Blackpool Tower és a Kingston-upon-Hull-i Humber híd a leggyakoribb brit nevezetességek közé tartozik, amelyeket összetévesztenek a tengerentúlon található ismert helyekkel – utóbbit például egy felmérés megkérdezettjeinek 22 százaléka tévesen a San Franciscó-i Golden Gate híddal azonosította.

A britek közel egyharmada (29 százalék) elismeri, hogy a helyi brit nevezetességeket illetően meglehetősen hiányosak az ismeretei – kilenc százalékuk tévesztette már össze a Hadrianus falat a kínai nagy fallal.

Tízből egy ember pedig összekeverte az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb turistalátványosságát, a Blackpool Towert  és a párizsi Eiffel-tornyot.

A kétezer megkérdezett felnőtt majdnem fele (46 százaléka) azt mondta, hogy több hazai látnivalót szeretne felfedezni, miután kiderült, hogy 17 százalékuk több mint két éve nem járt az Egyesült Királyság egyik nevezetességénél sem.

A tanulmányt megrendelő Mercure szállodalánc egyik munkatársa, Chris Timbs így nyilatkozott:  – Arra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy többet utazzanak és fedezzenek fel helyeket, itthon és külföldön egyaránt. Ez a tanulmány megmutatja, hogy nem kell messzire utazni ahhoz, hogy élvezhessünk egy nagyszerű kilátást, a helyi rejtett gyöngyszemeket és az elképesztő nevezetességeket. Emberek milliói élnek valami csodálatos dolog közelében anélkül, hogy ezt észrevennék.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a felnőttek negyede (26 százalék) nem sok brit nevezetességet keresett fel, egy átlagos felnőtt pedig közel tiezegy hónapja nem látott egyet sem. Harmincöt százalékuk viszont gondoskodik arról, hogy minden nagy látnivalót megnézzen, amikor külföldre utazik – remélhetőleg nem feledik el, hogy az a bizonyos lenyűgöző híd Yorkshire-ben a Humber híd, nem pedig a Golden Gate híd. És hosszabb is, mint a San Franciscó-i megfelelője.

Ha nem akarod, hogy összenyomjon a turistainvázió, ezekre a tengerpartokra indulj, erre pedig Horvátország kicsiny Velencéit találod.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

felmérés | összetévesztés | nevezetességek | utazás | tanulmány

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram