Close
Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Két éve csak pár hónapra tervezték, most jövő októberig meghosszabbítják az eredetileg járványhoz kapcsolódó intézkedést.

Brüsszelben először 2020 februárjában tiltották meg az alkoholfogyasztást a belvárosi közterületeken, naponta éjféltől reggel 6 óráig. A korlátozás eredetileg csak hat hónapra szólt, és akik megszegték, azokat 350 eurós (mintegy 145 ezer forintos) bírsággal sújthatták.

A tilalmat most jövő októberig meghosszabbítják, és azt tervezik, hogy a nap huszonnégy órájára kiterjesztik a hét minden napján, miután

a szabályozás sikeresen hozzájárult a közterületi károk, a szemetelés és a zajszint csökkentéséhez.

Ugyanakkor a hatóságok abban is reménykednek, hogy az intézkedés kiterjesztése hozzájárulhat a belváros biztonságosabbá tételéhez. A szabadtéri rendezvényeken és a teraszokon továbbra is lehet alkoholt inni.

Brüsszelben a járványhoz kapcsolódóan ilyen pozitív kezdeményezések is születtek, és a várost felejthetetlen wellnessélményekért és megfizethető luxusnyaralásért is érdemes meglátogatnunk.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

covid | alkohol | járvány | közterület | brüsszel

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram