Így büntethetnek meg százezrekre külföldön ártatlannak tűnő dolgokért

A nyaralás alapvetően is költséges mulatság, a vakációzóknak azonban a legártatlanabbnak tűnő tevékenységükre is oda kell figyelniük, különben komoly pénzbírsággal találhatják szembe magukat.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, az olaszországi Sorrento utcáin betiltották a bikini viselését, aki ezt megszegi, szeméremsértést követ el és akár ötszáz eurós, vagyis több mint kétszázezer forintos bírságot is kaphat. Máshol is vannak meglepő korlátozások, így indulás előtt nem árt ezekről is tájékozódni.

Spanyolország

A benidormi Levante strandon csupán az önkormányzat előzetes engedélyének birtokában lehet homokvárat építeni.

Aki ezt megszegi, 150 eurós, közel hatvankétezer forintos pénzbírságot fizethet. Emellett a strandon tilos a dohányzás, az alvás, a sampon és a szappan használata is. Akik ezt nem tartják be, szintén több száz eurós bírságra számíthatnak.

Madridban vagy Barcelonában a közterületi alkoholfogyasztásért akár hatszáz eurós büntetést is lehet kapni, számos városban pedig az utcán tilos a bikini viselése.

Görögország

A Mamma Mia! forgatási helyszínén, Skiathos szigetén, a Lalaria strandon gyönyörű, kerek, fehér kavicsok vannak. A turisták ellenállhatatlannak találták őket, és elkezdték hazavinni őket, hogy emléktárgyként megőrizzék. Lassan azonban ezzel az ártatlannak tűnő dologgal elkezdték tönkretenni a strandot, így

a kavicsgyűjtést betiltották.

A szabály megszegése 775 eurós (320 ezer forintos) bírsággal jár.

Portugália

A vadkempingezés tiltott Portugáliában, és akár 600 eurós (kb. 250 ezer forintos) büntetéssel is járhat. A zárt közterületeken történő dohányzásért pedig 750 eurós (több mint háromszázezer forintos) pénzbírság jár.

Olaszország

A sorrentói bikinitilalom mellett a turistáknak azt is tudniuk kell, hogy jövő évtől 3-10 eurós díjat kell fizetniük, ha Velencébe látogathatnak. Azok, akik ezt elmulasztják, akár 300 eurós, nagyjából 125 ezer forintos pénzbírságot is kaphatnak.

A váratlan pénzbírságok elkerülése érdekében mindenképpen érdemes tájékozódni azokról az egyedi szabályokról vagy korlátozásokról, amelyeket az egyes úti célokon hoztak. Erről a helyi hírekből, utazási irodáktól is lehet információt gyűjteni.

(Forrás: Dailymail, fotók: Getty Images)

pénzbüntetés | pénzbírság | szabály | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom