Korszakalkotó döntés született Brüsszelben, olyasmitől búcsúzhatunk, ami hozzánőtt a városhoz

A nosztalgikus szolgáltatás eddig egyetlen üzemeltető nevéhez fűződött, aki három lovat birtokol.

A három állat az elmúlt tíz évben szinte megállás nélkül dolgozott a belga főváros utcáin. Most azonban megszüntetik a lovaskocsizást, a patások pedig nyugdíjba vonulhatnak, hogy élvezzék a jól megérdemelt pihenést.

Brüsszel Palma de Mallorcához hasonlóan úgy döntött, hogy az állatok jóllétét szem előtt tartva 2024-től a lovaskocsikat elektromosakkal helyettesíti.

Aki tehát még egyszer utoljára ló vontatta járműről pillantana körbe a városban, annak az idei év végéig van erre esélye. Érdeklődésből várhatóan nem lesz hiány, mert jelenleg évente mintegy 15 ezer turista próbálja ki az utazás ezen klasszikus formáját.

Mint Zoubida Jellab brüsszeli állatjóléti tanácsos elmondta, négy éve harcol a lovakért, amelyek a városközpontot járják a turistákkal, és szomorúan látta, ahogy az állatok nap mint nap cipelik a turistákat, néha csak öt perc szünettel két kör között. A munka pedig a nyári melegben még nehezebb.

A tanácsos azt is hozzátette, hogy a változtatással az üzemeltető nem veszti majd el a munkáját és az üzleti lehetőségeit, mert a menetrendek maradnak, az egyetlen dolog, ami változni fog, hogy jővőre már elektromos kocsikkal lehet városnézésre indulni. Igaz, hogy többé nem lesz romantikus patakopogás, de nem lesz több szenvedő állat sem.

Nemcsak Brüsszel és Palma de Mallorca döntött a csere mellett, elektromos járművek váltják fel a lovakat a világ egyik legősibb városában is.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

 

 

elektromos kocsi | lovaskocsi | belgium | városnézés |

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom