Close
Véget vet ennek a kényelmetlenségnek Európa egyik legforgalmasabb reptere

Véget vet ennek a kényelmetlenségnek Európa egyik legforgalmasabb reptere

Örülnek, hogy végre széles mosollyal üdvözölhetik az utasokat.

Nagy-Britanniában hamarosan megszűnnek a beutazási korlátozások, szerdától pedig  eltörlik a Heathrow-n a kötelező maszkviselést, bár a reptér továbbra is ajánlja a száj és az orr eltakarását, különösen akkor, amikor nem oldható meg a távolságtartás.

Mint közleményükben írták, a maszkok továbbra is rendelkezésre állnak a terminálon, és azt is hozzátették, “tudjuk, hogy egyes utasok kiszolgáltatottnak érezhetik magukat, ezért arra biztatjuk kollégáinkat, hogy legyenek tisztelettudóak, és takarják el a szájukat és az orrukat, ha olyan utas közelébe kerülnek, aki igényli ezt.”

A változás a Heathrow összes termináljára, busz- és vasútállomására, valamint irodahelyiségére vonatkozik.

Eközben a légitársaságok is lazítanak a maszkszabályaikon, ahogyan ezt elsőként a Jet2 majd a Tui is megtette, és többnyire az adott úti célokon érvényben lévő követelményektől teszik függővé a döntést. Mint Jason Mahoney, a British Airways operatív igazgatója elmondta, “március 16-tól az ügyfeleknek csak akkor kell maszkot viselniük a járatainkon, ha az úti cél ezt megköveteli”. A karibi utakon ennek értelmében már le lehet venni a maszkot, de Amerika irányába még szükség van rá.

Most, hogy egyre kényelmesebbé válik a nemzetközi utazás, sokan kedvet kaphatnak egy napsütéses tavaszi kiránduláshoz. Ezeken a szakrális helyszíneken például igazán autentikus módon ünnepelhetjük a tavaszi nap-éj egyenlőséget,  de elruccanhatunk erre az új francia úti célra is, vagy megnézhetjük, milyen dobással várja Izland a jó időt.

(Forrás: independent.co.uk, képek: Unsplash, Pixabay)

maszkviselés | london | maszkviselés eltörlése | repülőtér | maszkviselési kötelezettség

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram