Close
Íme, a dátumok, ekkor nyitnak a budapesti strandok

Íme, a dátumok, ekkor nyitnak a budapesti strandok

Idén jó sokáig váratott magára a strandszezon, de úgy tűnik, a nyarat lassan már semmi nem tarthatja vissza, így látótávolságba kerültek a nyitási dátumok is, és egyes kültéri medencékben már akár a jövő héten is lehet csobbanni. 

A Csepeli strandfürdő május 22-én nyit, a Csillaghegyi Strandfürdő strandterülete pedig a tervek szerint május 27-én, akárcsak a Paskál, de a csúszdákon csak június 17-től lehet csúszni.

Palatinus

A Palatinuson a kültéri medencék közül egyelőre az élménymedence és a budai gyermekmedence van nyitva, a többi medence és a csúszdák várhatóan június 9-től várják a látogatókat.

A Római várhatóan június 18-án, a Pünkösfürdői strand pedig  24-én nyit, de a dátumok változhatnak az időjárás függvényében.

Pünkösdfürdői strand

A Dagály Strandfürdő egyelőre még nem publikálta a teljes nyitás dátumát, de a termál és a lubickoló medence üzemel, valamint a kinti ötven méteres medencében is este fél nyolcig lehet úszni.

Persze az ember nemcsak a strandon lógathatja a lábát, hanem például a világ legjobb szállodai medencéiben is, amelyek közt igencsak különlegeseket is találunk.

(Forrás: Budapest Gyógyfürdői, képek: Getty Images, Palatinus, Pünkösdfürdői Strandfürdő/Facebook)

 

nyitás | 2023 | strandok | budapest

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram