Close
Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

A Chiron nemcsak gyönyörű és villámgyors, de akár mindennap használható túrakocsi, ezért elengedhetetlen tartozéka a méretre szabott táskakészlet.

A Bugatti Chiron a világ egyik legerősebb és legdrágább szupersportautója, hiszen a 8 literes, 16 hengeres motorja 1600 lóerős teljesítményre képes, amivel 400 km/h-nál gyorsabban is száguldhat. Az ultramodern molsheimi manufaktúrában készülő Chiron azonban kiváló túrakocsi is, amihez mindenképpen szükség van egy méretre szabott táskakészletre.

A mostantól rendelhető háromrészes szett hasonlóan elképesztő paraméterekkel rendelkezik, mint maga a szuperautó.

Minden egyes készlet megalkotása száztíz órába telik, a munkához százötven darab, milliméterre pontosan kiszabott bőrdarabot használnak fel, további ötvenet a béléshez, és még százötven darab egyéb anyagra van szükség, mire elkészülnek a táskák.

A méretre szabott táskák közül a weekender pontosan illeszkedik a Chiron orrában lévő csomagtartójába,

a másik két táska pedig az ülések mögött található térbe. A táskák anyaga természetesen pontosan ugyanabból a bőrből is készülhet, amivel a Bugatti mesterei a szupersportautó lenyűgöző utasterét kárpitozzák.

A bőr anyagától és színétől kezdve az alkalmazott varrásokon keresztül a táskákat díszítő hímzett emblémákig szinte végtelen lehetőség közül lehet választani, hogy

az elkészült darabok a vevő ízlését tükrözzék, és illeszkedjenek az autó stílusához is.

A legjobb ezért rögtön a Chironnal együtt rendelni a táskát, amihez egy online konfigurátor áll rendelkezésre.

A táskák a Schedoni modenai manufaktúrájában készülnek, amelyet 1880-ban alapítottak, és ma is a család tulajdonában van,

a negyedik generáció, Simone Schedoni vezeti a céget. Nyolcvan évig bőrcipők készítésével foglalkoztak, majd 1977-ben a harmadik nemzedék, Mauro Schedoni üzleti modellt váltott, egyedi táskák és kiegészítők gyártásába fogott a luxusautómárkák számára. A Schedoni mára a legelismertebb autógyártókkal dolgozik együtt, a Chiron mellett a Divo és a Centodieci mellé is rendelhető méretre szabott táskakészlet.

A táskák készítéséről érdemes megnézni a Bugatti és a Schedoni rövidfilmjét:

Személyre szabva

Egy új Bugatti rendelése különleges élmény, és ezt a molsheimi márka minden vevője átélheti, amikor dedikált stílustanácsadó vezeti végig a gyártó történelmén, és segít a megfelelő konfiguráció kiválasztásában. Így született a Bugatti egyik legújabb alkotása is, a pöttyös katicabogár által ihletett Divo is.

schedoni | táska | bugatti | bugatti chiron | bőrtáska

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram