Close
Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

A Chiron nemcsak gyönyörű és villámgyors, de akár mindennap használható túrakocsi, ezért elengedhetetlen tartozéka a méretre szabott táskakészlet.

A Bugatti Chiron a világ egyik legerősebb és legdrágább szupersportautója, hiszen a 8 literes, 16 hengeres motorja 1600 lóerős teljesítményre képes, amivel 400 km/h-nál gyorsabban is száguldhat. Az ultramodern molsheimi manufaktúrában készülő Chiron azonban kiváló túrakocsi is, amihez mindenképpen szükség van egy méretre szabott táskakészletre.

A mostantól rendelhető háromrészes szett hasonlóan elképesztő paraméterekkel rendelkezik, mint maga a szuperautó.

Minden egyes készlet megalkotása száztíz órába telik, a munkához százötven darab, milliméterre pontosan kiszabott bőrdarabot használnak fel, további ötvenet a béléshez, és még százötven darab egyéb anyagra van szükség, mire elkészülnek a táskák.

A méretre szabott táskák közül a weekender pontosan illeszkedik a Chiron orrában lévő csomagtartójába,

a másik két táska pedig az ülések mögött található térbe. A táskák anyaga természetesen pontosan ugyanabból a bőrből is készülhet, amivel a Bugatti mesterei a szupersportautó lenyűgöző utasterét kárpitozzák.

A bőr anyagától és színétől kezdve az alkalmazott varrásokon keresztül a táskákat díszítő hímzett emblémákig szinte végtelen lehetőség közül lehet választani, hogy

az elkészült darabok a vevő ízlését tükrözzék, és illeszkedjenek az autó stílusához is.

A legjobb ezért rögtön a Chironnal együtt rendelni a táskát, amihez egy online konfigurátor áll rendelkezésre.

A táskák a Schedoni modenai manufaktúrájában készülnek, amelyet 1880-ban alapítottak, és ma is a család tulajdonában van,

a negyedik generáció, Simone Schedoni vezeti a céget. Nyolcvan évig bőrcipők készítésével foglalkoztak, majd 1977-ben a harmadik nemzedék, Mauro Schedoni üzleti modellt váltott, egyedi táskák és kiegészítők gyártásába fogott a luxusautómárkák számára. A Schedoni mára a legelismertebb autógyártókkal dolgozik együtt, a Chiron mellett a Divo és a Centodieci mellé is rendelhető méretre szabott táskakészlet.

A táskák készítéséről érdemes megnézni a Bugatti és a Schedoni rövidfilmjét:

Személyre szabva

Egy új Bugatti rendelése különleges élmény, és ezt a molsheimi márka minden vevője átélheti, amikor dedikált stílustanácsadó vezeti végig a gyártó történelmén, és segít a megfelelő konfiguráció kiválasztásában. Így született a Bugatti egyik legújabb alkotása is, a pöttyös katicabogár által ihletett Divo is.

FOLYTASD EZZEL
Új szintre emeli a vendéglátást a Rolls-Royce szekrénykéje
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom