Close
Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit

A Chiron nemcsak gyönyörű és villámgyors, de akár mindennap használható túrakocsi, ezért elengedhetetlen tartozéka a méretre szabott táskakészlet.

A Bugatti Chiron a világ egyik legerősebb és legdrágább szupersportautója, hiszen a 8 literes, 16 hengeres motorja 1600 lóerős teljesítményre képes, amivel 400 km/óránál gyorsabban is száguldhat. Az ultramodern molsheimi manufaktúrában készülő Chiron azonban kiváló túrakocsi is, amihez mindenképpen szükség van egy méretre szabott táskakészletre.

A mostantól rendelhető háromrészes szett hasonlóan elképesztő paraméterekkel rendelkezik, mint maga a szuperautó.

Minden egyes készlet megalkotása 110 órába telik, a munkához 150 darab, milliméterre pontosan kiszabott bőrdarabot használnak fel, további ötvenet a béléshez, és még 150 darab egyéb anyagra van szükség, mire elkészülnek a táskák.

A méretre szabott táskák közül a weekender pontosan illeszkedik a Chiron orrában lévő csomagtartójába,

a másik két táska pedig az ülések mögött található térbe. A táskák anyaga természetesen pontosan ugyanabból a bőrből is készülhet, amivel a Bugatti mesterei a szupersportautó lenyűgöző utasterét kárpitozzák.

A bőr anyagától és színétől kezdve az alkalmazott varrásokon keresztül a táskákat díszítő hímzett emblémákig szinte végtelen lehetőség közül lehet választani, hogy

az elkészült darabok a vevő ízlését tükrözzék, és illeszkedjenek az autó stílusához is.

A legjobb ezért rögtön a Chironnal együtt rendelni a táskát, amihez egy online konfigurátor áll rendelkezésre.

A táskák a Schedoni modenai manufaktúrájában készülnek, amelyet 1880-ban alapítottak, és ma is a család tulajdonában van,

a negyedik generáció, Simone Schedoni vezeti a céget. 80 évig bőrcipők készítésével foglalkoztak, majd 1977-ben a harmadik nemzedék, Mauro Schedoni üzleti modellt váltott, egyedi táskák és kiegészítők gyártásába fogott a luxusautómárkák számára. A Schedoni mára a legelismertebb autógyártókkal dolgozik együtt, a Chiron mellett a Divo és a Centodieci mellé is rendelhető méretre szabott táskakészlet.

A táskák készítéséről érdemes megnézni a Bugatti és a Schedoni rövidfilmjét:

Személyre szabva

Egy új Bugatti rendelése különleges élmény, és ezt a molsheimi márka minden vevője átélheti, amikor dedikált stílustanácsadó vezeti végig a gyártó történelmén, és segít a megfelelő konfiguráció kiválasztásában. Így született a Bugatti egyik legújabb alkotása is, a pöttyös katicabogár által ihletett Divo is.

FOLYTASD EZZEL
A hatvanas évek szülötte az egyik legérdekesebb Citroën
A monacói hercegi esküvőre készült a Lexus LS nyitott tetős változata
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom