Close
A stílustanácsadó, aki segít személyre szabni minden egyes Bugattit

A stílustanácsadó, aki segít személyre szabni minden egyes Bugattit

Sokak számára egyszeri lehetőség az életben személyre szabni egy Bugattit, és erre a nem mindennapi utazásra egy tapasztalt dizájner kalauzolja el a vevőket, hogy segítsen megtalálni mindenki számára a tökéletes választást.

Minden egyes új Bugatti megrendelésénél szinte végtelen számú opció közül lehet választani, ezért két Bugatti ritkán lesz egyforma. Szükség van azonban egy tapasztalt segítőre, akinek ott van a fejében az összes lehetőség, és végig tudja vezetni a vevőket a rendelés folyamatán azzal, hogy átbeszéli velük a lehetőségeket, és segít mérlegelni az egyik választást a másikkal szemben. Az individualizáció magas foka is hozzájárul a molsheimi gyárban készülő fényűző szupersportautók exkluzivitásához.

Bugattiból nincs két egyforma, és ez többnyire egyetlen ember munkájának köszönhető

Ha olyan jelentős döntésről van szó, mint egy Bugatti megrendelése, a vevők megérdemlik, hogy a választásuk pontosan tükrözze az elképzeléseiket.

Óriási lehet a különbség az egyik vagy másik opció között, és ha ennyire sokféle lehetőség közül lehet választani, szükség van egy bennfentes tanácsadóra a megalapozott választáshoz. A Bugattinál ezt a szerepet látja el Jascha Straub, aki a vevőkkel tartja a kapcsolatot, és mivel tisztában van a Bugatti által kínált legapróbb részletekkel is, nagy segítséget jelent a tökéletes kombináció megrendelésében.

A testre szabás folyamata órákat, de akár hónapokat is igénybe vehet attól függően, hogy az autó mennyire lesz egyedi.

Jascha sokkal több egy értékesítőnél, a tapasztalt dizájner a Bugatti formatervezőjeként kezdte a munkáját, és fontos kapcsot jelent az értékesítés és a tervezés között. Szerepe volt a két limitált szériás különlegesség, a Divo és a Centodieci tervezésében, és a Chiron egyik legújabb limitált szériája, a repülés aranykorát idéző Les Légendes du Ciel szériában a bőrkárpitra varrt repülőgépes motívumot is saját kezűleg alkotta meg.

Gyermekkora óta a Bugatti rajongója, ezért a luxusmárka székhelyén, az elzászi Molsheimben dolgozni számára az álmai munkája.

A Bugatti történelmének és kínálatának alapos ismerője, és gondoskodik róla, hogy a megrendeléstől a gyártáson át a szállításig egyetlen részlet se vesszen el, a konfiguráció mindig tökéletes legyen az ügyfél számára.

A Chiron fényezéséhez harmincnégy standard színből lehet választani, és ha a vevő nem találja meg ezek közt a kedvencét, akkor Jascha egy több ezer színből álló palettát mutat be. Ha továbbra sincs közte az, amire a vevő igényt tart, akkor a kívánt színt egyedileg fejlesztik ki a számára. A személyre szabás folyamata során a bőrkárpithoz és a varrásához harminckét szín áll rendelkezésre, a szőnyegek tizenkilenc, a biztonsági övek tizenegyféle színben rendelhetők, és természetesen itt is a teljes színpaletta rendelkezésre áll, ha egyik standard árnyalat sem tetszik. Jascha vezeti végig az ügyfelet a teljes folyamaton, és a végén

ajándékba adja a tervezés során készült vázlatot, ami mindenkit emlékeztetni fog a Bugatti rendelésének élményére.

Bugatti Sur Mesure, azaz „Bugattit méretre” a neve a programnak,

amelynek során a márka legendás molsheimi központjába invitálják az ügyfelet. A Molsheim Experience részeként megismerheti a Bugatti történelmét, benézhet a kulisszák mögé, és részt vehet egy tesztvezetésen a márka egyik hivatalos tesztpilótájával.

„A világon nincs más hasonló munka, amely lehetővé tenné, hogy ilyen utazásra vigyem az ügyfeleket”

– mondja Jascha, aki számára minden találkozás különböző. Sokan nagyon is határozott elképzelésekkel érkeznek, és akár harminc perc alatt készre konfigurálnak egy autót, másoknál némi meggyőzésre van szükség ahhoz, hogy a számukra megfelelő opciókat válasszák. „A lehetőségek sokaságának köszönhetően minden megrendelés egyedi, és éppen ez a változatosság motivál – mondja Jascha, aki mindig szélesebb körből merít inspirációt: a dizájnipar, a magazinok és a trendek is hatással vannak rá. – Szeretem azt hinni, hogy a márka iránti szenvedélyemmel a Bugatti hírnevének őrzője vagyok, aki képes ítéletet mondani a legendás jelvényt viselő szuperautók egyedi változatairól. Mivel az ügyfeleknek végtelen sokféle választási lehetőségük van, az én feladatom, hogy ezt a választást lehető legegyszerűbbé tegyem.”

A Bugatti világa

A molsheimi márka nem tétlenkedik, a Chiron egyre újabb változatokban jelenik meg, amire példa a márka születésének 110-edik évfordulóját ünneplő különkiadás. A legizgalmasabb persze a La Voiture Noire, amely egyetlenegy példányban készül. A tervezésébe pedig bepillanthattunk, amikor a Bugatti dizájnfőnöke az otthonába kalauzolt, hogy megmutassa, hogyan dolgozik home office-ban.

FOLYTASD EZZEL
A Mercedes hatméteres, napelemes autójához még hasonlót sem láttunk
Szürreális Porsche-álom elevenedik meg ezeken a képeken
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom