Close
Ezért válnak egyre inkább a tinik a „butatelefonok” megszállottjaivá

Ezért válnak egyre inkább a tinik a „butatelefonok” megszállottjaivá

Az egész az egyszer használatos kamerákkal kezdődött, aztán jöttek a trapéz szárú farmerek, a Z-generáció legújabb rögeszméje pedig az összecsukható mobilok lettek, amelyek az 1990-es évek közepén voltak hihetetlenül népszerűek.

Az 1990-es és a 2000-es évek eszközei manapság fillérekért kaphatók, a fiatalok pedig újra felfedezték őket, a TikTokot pedig szabályosan letarolják. A srácok kicsomagolják őket, bemutatják, hogyan kell ezeket használni,

ráadásul segítenek a netfüggőségük csökkentésében is.

Dove Cameron színésznő, aki a Disney Liv és Maddie című műsorával lett ismert, egy interjújában elmondta: azért váltott összecsukható mobilra, mert

túl sok időt töltött a telefonjával, folyamatosan a közösségi médiát nézegette, ez pedig rendkívül rossz hatással volt rá.

Ekkor bukkant rá egy 1990-es évekbeli kis telefonra, amit nagyon olcsón megvásárolt és azóta is azt használja.

Az általa elmondottakkal sok fiatal tud azonosulni, a közösségi média és sok más platform használata egyértelműen hat a tizenévesek mentális egészségi állapotára. A pszichológusok szerint tény:

ahogyan elterjedt a közösségi média, úgy emelkedett a depressziós tinik aránya is.

Sokan azt mondják: ezek a készülékek egyszerre szórakoztatóak, nosztalgikusak és egyedi hangulatot árasztanak. Emellett egyre többen mondják azt:

nem akarok az a személy lenni, aki állandóan csak a telefonján lóg.

Régebben az emberek többet foglalkoztak egymással, mint a telefonjainkkal és a közösségi médiával, többet beszélgettek, minden őszintébb és spontánabb volt.

Az összecsukható telefonok iránti kereslet-növekedésnek köszönhetően továbbra is elérhetők a jól ismert márkák úgynevezett flip telefonjai, egyes feltételezések szerint pedig ez a trend folytatódni fog. A flip telefonok piaca 2025-ben várhatóan eléri a huszonkilenc milliárd dollárt, ami hetven százalékos éves növekedést jelent, ebből pedig több márka is profitál majd.

(Forrás: CNN, fotók: Getty)

telefon | okostelefon | közösségi média | tinik | z generáció

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram