Close
Ez a spanyol város a sorozatrajongók kedvenc új úti célja

Ez a spanyol város a sorozatrajongók kedvenc új úti célja

A spanyolországi Cáceres festői városa a Trónok harcában és annak előzménysorozatában, a Sárkányok házában is központi szerephez jut.

A Trónok harca hetedik, egyben utolsó évadát nem Dubrovnikban, hanem Cáceresben forgatták, a Sárkányok házában pedig ismét kiemelkedő jelentőségű forgatási helyszínként jelenik meg. A város történelmi központját az időtlenség uralja, a 21. századi modernitás helyett

a gótikus és reneszánsz utcák, tornyok, paloták és vaskos falak határozzák meg a látképet.

A várost az időszámításunk előtti 1. században alapították a rómaiak, a 8 században pedig mór uralom alá került. A kultúrák és vallások olvasztótégelyeként magán viseli virágzó zsidó és muzulmán korszakának jeleit, amelyek harmonikus, mégis

eklektikus keveréket alkotnak a város katolikus múltjával és jelenével.

Az óváros lankás, szűk utcáin bolyongva lépten-nyomon egy-egy forgatási helyszínre lehet bukkanni, megcsodálhatjuk Sárkányölő Szent György szobrát, a Cáceres Múzeumot és a templom elülső falainak fülkéiben található szobrokat.

Ha útnak indulunk, a város környékén is számos forgatási helyszínt találhatunk, így például felkereshetjük a trujillói kastélyt vagy a Los Barruecos nemzeti parkot is.

A csodás várost gasztronómiája miatt is érdemes felkeresni, hiszen igazi multikulturális konyhát kóstolhatunk. Világbajnok cukrászsüteményei, első rangú sajtjai és sonkái azonnal elvarázsolnak, de a tapasokkal sem lehet melléfogni. A bárok késő estig nyitva tartanak, ahol spanyol vino tintot, sangriát és cervezát lehet kóstolni.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty)

cáceres | spanyolország | trónok harca | sárkányok háza

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram