Close
Ezt a koktélt idén télen jobban fogod szeretni, mint az Espresso Martinit

Ezt a koktélt idén télen jobban fogod szeretni, mint az Espresso Martinit

A Carajillót Spanyolországban készítették először, hogy egy kis rummal kortyolják reggeli kávéjukat.

Az idei tél slágere a Carajillo, ami az Espresso Martinire ad remek alternatívát. A képlet akár ilyen egyszerű is lehetne: adj 45 milliliter alkoholt a 45 milliliter kávédhoz, rázd össze egy jéggel teli shakerben, díszítsd narancshéjjal és kész.

Valójában azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kávéhoz milyen alkohol kerül.

A Carajillót friss vagy félfriss eszpresszóból érdemes elkészíteni, hiszen ennek a textúrája utánozhatatlan, a koktélt pedig krémes, habos állagúvá teszi. Erősen ajánlott Licor 43-at adni hozzá. A spanyol likőr negyvenhárom összetevőből készül, ízében megjelennek a citrusfélék és a gazdag vanília is, így

tökéletes társa lesz a kesernyés kávénak.

A jégen rázást pedig nem úszhatjuk meg, hiszen ha csak ráöntjük a kávéra a likőrt, az úszni fog az eszpresszó tetején, azonban, ha shakerbe tesszük, csodálatosan összekeverednek a komponensek és igazán lágy textúrát kapunk.

A kávés koktélokból persze sosem elég. Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját, itt pedig többek között az Amaretto kávét mutatjuk be.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

kávés koktél | kávés ital | alkoholos ital | alkohol | koktél

FOLYTASD EZZEL

A város legjobb éttermének mondták, aztán kiderült, hogy nem is létezik

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram