Ezt a koktélt idén télen jobban fogod szeretni, mint az Espresso Martinit

A Carajillót Spanyolországban készítették először, hogy egy kis rummal kortyolják reggeli kávéjukat.

Az idei tél slágere a Carajillo, ami az Espresso Martinire ad remek alternatívát. A képlet akár ilyen egyszerű is lehetne: adj 45 milliliter alkoholt a 45 milliliter kávédhoz, rázd össze egy jéggel teli shakerben, díszítsd narancshéjjal és kész.

Valójában azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kávéhoz milyen alkohol kerül.

A Carajillót friss vagy félfriss eszpresszóból érdemes elkészíteni, hiszen ennek a textúrája utánozhatatlan, a koktélt pedig krémes, habos állagúvá teszi. Erősen ajánlott Licor 43-at adni hozzá. A spanyol likőr negyvenhárom összetevőből készül, ízében megjelennek a citrusfélék és a gazdag vanília is, így

tökéletes társa lesz a kesernyés kávénak.

A jégen rázást pedig nem úszhatjuk meg, hiszen ha csak ráöntjük a kávéra a likőrt, az úszni fog az eszpresszó tetején, azonban, ha shakerbe tesszük, csodálatosan összekeverednek a komponensek és igazán lágy textúrát kapunk.

A kávés koktélokból persze sosem elég. Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját, itt pedig többek között az Amaretto kávét mutatjuk be.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

koktél | kávé | alkohol | alkoholos ital | kávés ital | kávés koktél

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom