Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Mattila Agazzi, a Massimo Bottura Soteria Gucci séfjének receptje alapján bárki könnyedén elkészítheti ezt az egyszerű, mégis zseniális klasszikus olasz tésztaételt.

A carbonara egy örökzöld római étel, amelyet jelenlegi formájában a második világháború óta készítenek. Úgy vélik, elsőként a római trattoriákban készítették, azóta pedig világszerte az egyik legnépszerűbb itáliai fogássá vált.

Hozzávalók négy főre:
  • 360 g tészta (ideális a bucatini vagy a rigatoni)
  • 6 tojás sárgája
  • 200 gramm érlelt szalonna kockára vágva
  • 200 gramm reszelt pecorino sajt
  • 200 gramm reszelt parmezán
  • só és bors ízlés szerint
Elkészítése:

Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverejük a két féle reszelt sajtot.

Második lépés: A feldarabolt szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, kiszedjük és egy tálban félretesszük. Közben a tésztát al dente-re főzzük.

Harmadik lépés: A tészta főzővizéből egy merőkanálnyit a tojásos, sajtos masszához keverünk.

Negyedik lépés: A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a megfőtt tésztát, ráöntjük a masszát és addig keverjük, amíg a tészta melege krémessé nem varázsolja a tojásos, sajtos keveréket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

olasz étel | spagetti | olasz konyha | carbonara

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés