Mattila Agazzi, a Massimo Bottura Soteria Gucci séfjének receptje alapján bárki könnyedén elkészítheti ezt az egyszerű, mégis zseniális klasszikus olasz tésztaételt.
A carbonara egy örökzöld római étel, amelyet jelenlegi formájában a második világháború óta készítenek. Úgy vélik, elsőként a római trattoriákban készítették, azóta pedig világszerte az egyik legnépszerűbb itáliai fogássá vált.
Hozzávalók négy főre:
- 360 g tészta (ideális a bucatini vagy a rigatoni)
- 6 tojás sárgája
- 200 gramm érlelt szalonna kockára vágva
- 200 gramm reszelt pecorino sajt
- 200 gramm reszelt parmezán
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverejük a két féle reszelt sajtot.
Második lépés: A feldarabolt szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, kiszedjük és egy tálban félretesszük. Közben a tésztát al dente-re főzzük.
Harmadik lépés: A tészta főzővizéből egy merőkanálnyit a tojásos, sajtos masszához keverünk.
Negyedik lépés: A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a megfőtt tésztát, ráöntjük a masszát és addig keverjük, amíg a tészta melege krémessé nem varázsolja a tojásos, sajtos keveréket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)
olasz étel | spagetti | olasz konyha | carbonara
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!