Close
Ezért nem öntik ki sosem a sztárséfek a tészták főző vizét

Ezért nem öntik ki sosem a sztárséfek a tészták főző vizét

Itt nemcsak az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről, a maradék újrahasznosításáról van szó, hanem arról is, hogy vannak olyan alapanyagok, amelyeket méltatlanul mellőzünk a mindennapokban.

A tészta főzővize leggyakrabban a lefolyóban landol, holott valójában a szakácsok legjobb barátja is lehet rejtett tulajdonságai miatt.

Találtunk öt okot, amiért valóban érdemes félretenni és újra felhasználni.

A keményítőben gazdag folyadék a séfek szerint egy olyan titkos ragasztóanyag, amely segít a szószoknak a tésztára tapadni, éppen ezért egy kis csészényit erősen ajánlott a szószokhoz adni belőle.

Az olyan tésztaételek esetében, mint a carbonara, a tészta főzővizét szükséges hozzáadni a tojáskeverékhez, hogy sűrű, de krémes állagú szószt kapjunk.

Kevesen tudják, hogy a hüvelyeseket, így a babot vagy a lencsét is érdemes ebbe áztatni.

A tésztafőzésből származó vizet felhasználhatjuk a levesek elkészítéséhez is, az alaplé kiegészítéseként.

Nigella a kenyér dagasztásához is a tészta főzéséből megmaradt vizet használja, mert azt vallja, hogy egyedülálló puhaságot kölcsönöz neki.

A tészta főzővizét akár le is fagyaszthatjuk például úgy, hogy jégkocka tálakba adagoljuk, így aztán csak elő kell kapnunk a mélyhűtőből, ha szükségünk van rá főzés során.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)

tészta | víz | konyhai tipp | konyhai praktika | konyhai tippek

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom