Close
Egyetlen éjszakára Airbnb-vé válik Barcelona ikonikus villája

Egyetlen éjszakára Airbnb-vé válik Barcelona ikonikus villája

A Casa Vicens Antoni Gaudí, Barcelona ikonikus építészének egyik legkorábbi alkotása, amely Airbnb-ként egyetlen éjszakára július közepén megnyílik a vendégek előtt. A szállás mellé pedig ezúttal Michelin-csillagos fogások is járnak majd.

A Barcelona nem csillogna ilyen fényesen Gaudí munkája nélkül. A La Sagrada Família katalán építészének neve egyet jelent a várossal, hiszen lépten-nyomon az ő remekműveire bukkanhatunk. A legendás templom mellett ott van a Park Güell, és az olyan ikonikus lakóházak, mint a Casa Batlló és a La Padrera, amelyek évente több millió látogatót vonzanak.

A Casa Vicens azonban kiemelkedik ezek közül, hiszen ez volt az az épület, amelynek köszönhetően Gaudí karrierje igazán beindult, és amely a szecesszió és a modernizmus tökéletes találkozásával szabályos mozgalmat indított el Európában.

Úgy tudni, a Casa Vicens megépítésével 1882-ben Manuel Vicens i Montaner részvény- és devizaügynök bízta meg az akkor mindössze harminc éves Gaudít. A barcelonai Gràcia kerületben található épületet 2017-ben újították fel, ma múzeumként és kulturális térként működik.

 

 

Két szerencsés vendég azonban július 12-én birtokába veheti a különleges épületet, a foglalást pedig az Airbnb-n lehet leadni.

Az UNESCO által védett épület fő hálószobájában szállhatnak meg a látogatók, majd végig kóstolhatnak egy Michelin-csillagos menüt az ebédlőben, másnap pedig a kertben fogyaszthatják el mediterrán stílusú reggelijüket.

Korábban megírtuk, hogy nem készül el 2026-ra a barcelonai Sagrada Família bazilika. – Lehetetlen teljesíteni a határidőt – fogalmazott Esteve Camps, az intézmény építési tanácsának elnöke barcelonai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az építési munkálatok márciusban leálltak, és a kényszerű bezárás, valamint a csökkent látogatószám miatt jelentős bevételtől estek el.

(Fotók: Getty Images)

utazás | casa vicens | szállás | Gaudi | barcelona

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram