Újranyit Amerika egyik leghírhedtebb szállója, de nem hotelként

Elisa Lam egyike volt az épület tragikus sorsú vendégeinek, története azóta is ébren tartja az amatőr nyomozók érdeklődését.

A Los Angeles-i Cecil Hotel a világ egyik legrosszabb hírű szállodája volt, amíg 2017-ben be nem zárt. 1924-es megnyitása óta annyi szörnyű, sötét és bizarr haláleset történt ott, hogy sokan egyenesen úgy gondolták, mindez nem lehet pusztán a véletlen műve.

Tizenhatan vesztették ott életüket az idők során, közülük a legismertebb egy huszonegy éves kanadai diáklány, Elisa Lam, akinek történetéről a Netflix is készített dokumentumfilmet Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (Tetthely: A Cecil Hotel) címmel. Maga a szálloda emellett játékfilmben is előkerül, az American Horror Story Hotel című évadát ihlette, melyben Lady Gaga vámpír-grófnőt alakít.

Mi történt Elisa Lammel?

Elisa Lam 2013-ban magányos utazóként érkezett az Egyesült Államokba, és mindössze négy éjszakát tervezett eltölteni a Cecil Hotelben, ám miután letelt ez az idő, a lány nem jelentkezett ki, két héttel később pedig megtalálták a holttestét a szálloda víztartályában.

Ez azonban még nem minden, ugyanis eltűnése előtt néhány órával még rögzítette a biztonsági kamera,

ahogyan Lam igencsak furcsa mozdulatokat tesz a liftben, mintha szellemet látna.

Az eset számos kérdőjelet hagyott maga után, noha a halál okát megállapították, ahogyan azt is, hogy ehhez a lány bipoláris zavara is hozzájárulhatott.

A szálloda többször tulajdonost és nevet váltott az elmúlt évtizedekben, majd miután bezárt, felújítási munkák kezdődtek rajta, ezzel párhuzamosan pedig még műemléki státuszt is kapott.

Horrorhotelből társasház

A történelmi épület olcsó társasházként nyílt meg újra például a Skid Row Housing Trust nevű cég tulajdonában, mely utóbbi már több hotelt is újjáalakított, hogy enyhítse a negyedben uralkodó hajléktalanságot. A hatszáz szobából lakásokat hoztak létre, a házban közös konyha, mosoda és rekreációs részleg is található. Azt ugyanakkor csak az idő fogja eldönteni, hogy ez a pozitív újragondolás képes lesz-e felülírni a szálloda baljós örökségét.

A Cecil Hotel nem rendelkezett túlságosan vendégcsalogató aurával ellentétben ezekkel a szállókkal, ahol idén is szívesen eltöltenénk néhány napot. Ha pedig reggeliről van szó, ez a magyar hotel verhetetlen.

(Forrás: euronews.com, képek: commons.wikimedia.org, unsplash.com)

Hotel Cecil | szálloda | hírhedt | usa | los angeles

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom