Close
Öt szálloda, ahol szívesen megpihentünk volna 2021-ben

Öt szálloda, ahol szívesen megpihentünk volna 2021-ben

Világszerte arra törekednek az építészek és a dizájnerek, hogy olyan szállodákat alakítsanak ki, amelyek valamilyen szempontból különlegesek, jól megkülönböztethetőek és egyedülálló élményt kínálnak a vendégeiknek.

Annak ellenére, hogy 2021-ben egyáltalán nem volt egyszerű az utazás, idén is sorra nyitottak meg az új, minden igényt kielégítő, varázslatos hotelek. Ezekből válogattunk.

Icehotel

A 2021-es Icehotel lakosztályait harminckét művész tervezte, a Carl Philip Barnadotte és Oscar Kylberg által megálmodott Szentivénéji álom névre keresztelt szoba pedig messze kiemelkedik a többi közül. A páros Per Benjamin virágkötővel kollaborált, hogy

virágokat és növényeket zárjanak a jég birodalmába.

A tervezők célja az volt, hogy a szobában a svéd nyarat idézzék meg.

Emerald Residence

Az egykori Távbeszélő Központ helyén, a Szent Anna-templommal szoros építészeti egységben valósította meg a beruházó Biggeorge Property Budapest egyik legértékesebb ingatlanjait kínáló Emerald Residence apartmanházat és boutique hotelt.

Az Emerald Residence elegáns, nemes anyagokkal és egyedi megoldásokkal megalkotott belső térbe hívja vendégeit,

hangsúlyozva a régi és az új szép találkozását és a belvárosi helyszín történelmi múltjának örökségét.

NoMad

Az egykori londoni bíróság és rendőrség épületét alakították át a NoMad amerikai szállodalánc első nemzetközi előőrsévé. Az 1800-as évek végén épült komplexumban kilencvenegy szállodai szoba, egy üvegházra hasonlító étterem, egy klasszikus brit kocsmára hajazó bár és egy nagy bálterem is található.

A NoMad London minden szobájában kőmozaik fürdőszoba, márványmosdó és egyedi Lelievre damaszttapéta található.

A húsz lakosztályt úgy alakították ki, hogy jól felszerelt apartmanokra hasonlítsanak, saját nappali- és étkezősarok is helyet kapott bennük.

A hálószoba fókuszpontja a szabadon álló kád.

Hotel Castello di Reschio

A Hotel Castello di Reschio még a tizedik században épült Umbria dombjain, melyet Benedikt Bolza gróf és családja újított fel és alakított át egy harminchat lakosztályos szállodává.

A felújítás során igyekeztek mindent megőrizni, amit csak lehetett, a kandallóktól a kőpadlón át a gerendákig. Ahol már túl romosak voltak az állapotok, ott helyi alapanyagokkal, korhűen végeztek renoválást, valamint

nagyon stílusos, esztétikailag csillagos ötös kortárs és antik bútorokkal rendezték be a helyiségeket.

Monastero Arx Vivendi

A NOA (Network of Architecture) építészstúdió alakította át ezt a Garda-tó melletti Arcóban található, 17. századi kolostort, amely ma Monastero Arx Vivendi néven hotelként és spaként üzemel.

A szálloda esztétikailag gyakorlatilag beleköthetetlen:

minden egyes régi részlet és modern átírás csodás egységet alkot, amelyben egyszerre érezzük a kolostorok fehér, egyszerű hidegségét és egy kortárs dizájnszálloda stílusos kényelmét.

(Fotók: Magnus Mårding, Tamás Pál, Simon Upton, Dezeen, Alex Filz)

kortárs építészet | belsőépítészet | szálloda | design | szálláshely

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram