Close
13 és félmillió forintot ajánl ez a cég azoknak a dolgozóknak, akik nem állnak munkába

13 és félmillió forintot ajánl ez a cég azoknak a dolgozóknak, akik nem állnak munkába

“Nemrég értesített a cég, ahová felvettek, hogy a gazdasági helyzet miatt a frissdiplomások munkakezdését három hónappal elhalasztják” írta valaki a Redditen, aki azt kérdezte, tartania kell-e attól, hogy elbocsátják, mielőtt elkezdené a munkát.

Úgy tűnik, nem teljesen egyedi jelenségről van szó, mert az amerikai McKinsey és a Bain tanácsadócég is hasonlóan jár el több új munkatárssal. Ám, hogy a munkavállalóban ne ébredjenek kétségek a cég és a munkahely stabilitását illetően, cserébe akár 40 ezer dollárt (mintegy 13 és félmillió forintot) is ajánlanak az átmeneti időszak áthidalására.

A Bain például azt írta a frissdiplomásoknak, hogy ha 2024 áprilisáig várnak a munkakezdéssel, 40 ezer dollárt kaphatnak, ha egy nonprofit szervezetnél kezdenek dolgozni,  30 ezer dollárt (10,147,500 forintot) pedig egy új nyelv vagy valami más megtanulására.

Az összeg elköltéséhez ötleteket is adnak, mint írják, 20 ezer dollárért (6 millió 765 ezer forintért) már jógaoktató képesítés szerezhető, de ennyiből akár szafarira is lehet menni.

A legtöbb nagy cég általában is biztosít valamilyen keretet az alkalmazottai jóllétére és önfejlesztésére: az Adobe például évi hatszáz dollárt (202 ezer 950 forintot) ad a teljes munkaidős alkalmazottainak, amelyet mindenféle wellnesstevékenységekre fordíthatnak, például edzésekre vagy táncórákra, az Airbnb pedig évente meghatározott utazási és élménykreditet kínál a dolgozóknak. Az Evernote nevű technológiai vállalat ezer dollárral (338 ezer 250 forinttal) járul hozzá az öt napnál hosszabb vakációk költségeihez.

Miközben akadnak igencsak nagylelkű cégek, nem kevés vállalat éppen azon gondolkodik, hogy hogyan spóroljon.

(Forrás: Travel and Leisure, The Wall Street Journal, képek: Getty Images, Unsplash)

cég | pénz | juttatás | szabadidő | szabadság

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram