Close
Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Ennél exkluzívabb módon nem nagyon lehet centenáriumot ünnepelni.

Századik születésnapjára nem akármilyen kiadványt jelentetett meg az 1919-ben alapított angol autógyár. A háromféle változatban elkészült kötet a márka történelmét mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig.

A gyönyörű The Bentley Centenary Opus több mint nyolcszáz oldalon és kilenc fejezeten keresztül meséli el a történetet a régi Le Mans-i autóversenyektől a mostanában az utakat hódító modellekig.

A kollekció legértékesebb darabjából (100 Carat Edition) mindössze hét darab készült, egyenként harminc kilogrammot nyom, és fejenként kétszázezer fontba, vagyis hetvennégy és fél millió forintba kerül.

Igazi értéke a borítója, melyen – mint ahogyan a nevéből sejthető – százkarátos gyémántokat, továbbá fehéraranyból és platinából készült emblémákat találunk.

A száz példányban nyomott, Mulliner névre keresztelt kiadás 12 500 fontért már elvihető, ezért a pénzért kézzel készített alumíniumtokot kapunk hozzá (benne egy darabot a 2003-as Le Mans-győztes Bentley Speed 8 versenyautó gumijából), valamint gyárlátogatást és egy éjszakázást egy ötcsillagos hotelben, felárért pedig saját Bentleynkről készült fotókat kérhetünk bele.

A háromezer fontos Centenary Editionből ötszáz darab készült, négyféle választható Bentley-bőrrel. Valamennyi kiadvány első lapjain kézzel varrott oldalak találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

centenárium | gyémánt | kiadvány | kiadás | történet

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram