Close
Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Ennél exkluzívabb módon nem nagyon lehet centenáriumot ünnepelni.

Századik születésnapjára nem akármilyen kiadványt jelentetett meg az 1919-ben alapított angol autógyár. A háromféle változatban elkészült kötet a márka történelmét mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig.

A gyönyörű The Bentley Centenary Opus több mint nyolcszáz oldalon és kilenc fejezeten keresztül meséli el a történetet a régi Le Mans-i autóversenyektől a mostanában az utakat hódító modellekig.

A kollekció legértékesebb darabjából (100 Carat Edition) mindössze hét darab készült, egyenként harminc kilogrammot nyom, és fejenként kétszázezer fontba, vagyis hetvennégy és fél millió forintba kerül.

Igazi értéke a borítója, melyen – mint ahogyan a nevéből sejthető – százkarátos gyémántokat, továbbá fehéraranyból és platinából készült emblémákat találunk.

A száz példányban nyomott, Mulliner névre keresztelt kiadás 12 500 fontért már elvihető, ezért a pénzért kézzel készített alumíniumtokot kapunk hozzá (benne egy darabot a 2003-as Le Mans-győztes Bentley Speed 8 versenyautó gumijából), valamint gyárlátogatást és egy éjszakázást egy ötcsillagos hotelben, felárért pedig saját Bentleynkről készült fotókat kérhetünk bele.

A háromezer fontos Centenary Editionből ötszáz darab készült, négyféle választható Bentley-bőrrel. Valamennyi kiadvány első lapjain kézzel varrott oldalak találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom