Close
Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Harminckilós könyv jelent meg a Bentleyről, és annyiba kerül, mint egy drága autó

Ennél exkluzívabb módon nem nagyon lehet centenáriumot ünnepelni.

Századik születésnapjára nem akármilyen kiadványt jelentetett meg az 1919-ben alapított angol autógyár. A háromféle változatban elkészült kötet a márka történelmét mutatja be a kezdetektől egészen napjainkig.

A gyönyörű The Bentley Centenary Opus több mint nyolcszáz oldalon és kilenc fejezeten keresztül meséli el a történetet a régi Le Mans-i autóversenyektől a mostanában az utakat hódító modellekig.

A kollekció legértékesebb darabjából (100 Carat Edition) mindössze hét darab készült, egyenként harminc kilogrammot nyom, és fejenként kétszázezer fontba, vagyis hetvennégy és fél millió forintba kerül.

Igazi értéke a borítója, melyen – mint ahogyan a nevéből sejthető – százkarátos gyémántokat, továbbá fehéraranyból és platinából készült emblémákat találunk.

A száz példányban nyomott, Mulliner névre keresztelt kiadás 12 500 fontért már elvihető, ezért a pénzért kézzel készített alumíniumtokot kapunk hozzá (benne egy darabot a 2003-as Le Mans-győztes Bentley Speed 8 versenyautó gumijából), valamint gyárlátogatást és egy éjszakázást egy ötcsillagos hotelben, felárért pedig saját Bentleynkről készült fotókat kérhetünk bele.

A háromezer fontos Centenary Editionből ötszáz darab készült, négyféle választható Bentley-bőrrel. Valamennyi kiadvány első lapjain kézzel varrott oldalak találhatóak.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

Close