Close
A Breitling limitált órakülönlegességgel ünnepli a Bentley századik születésnapját

A Breitling limitált órakülönlegességgel ünnepli a Bentley századik születésnapját

A két brand már hosszú évek óta működik együtt, kettejük kapcsolata a legsikeresebb luxusóra – autómárka kooperációnak tekinthető. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Breitling egy limitált kiadású időmérővel készült a centenáriumra.

Tavaly év végén már bemutattunk egy különleges karórát, ami a Bentley és a Breitling együttműködésének köszönhetően született meg: B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green. A századik évfordulóra készült modell mind esztétikailag, mind szerkezetileg erős hasonlóságokat mutat vele. Persze vannak éles különbségek is, például a Premier Bentley Centenary számlapja eredeti módon olyan fából készült, amihez hasonlót a Bentley csúcsmodelljeiben találhatunk.

A számlap mellett az óra szíja is erősen kötődik az autómárkához, hiszen a finom és elegáns, barna színű steppelt bőrből készült szíj a Bentley üléseire hajaz. Ami pedig a szerkezetét illeti, a B01 Chronograph-hoz hasonlóan ebbe is a 70 órás járástartalékkal bíró Breitling Caliber 01 ketyeg, mindezt meg is csodálhatjuk a Bentley logóval gravírozott, átlátszó hátlapon keresztül.

A limitált kiadású órakülönlegesség kétféle verzióban lesz kapható; a rozsdamentes acél változatból ezer példányt készítenek és 2,7 millió forintért árulják majd (ehhez a bőr helyett akár fémcsatos szíjat is kérhetünk), a 18 karátos arany modellből pedig mindössze 200 darabot készítenek és 7,5 millió forintos árcédulát aggathatnak rá. A hírek szerint az értékesítés idén júliusban kezdődik.

Addig érdemes megnézni még néhány hasonló projektet:

(Fotók: Breitling)

Close