San Franciscóban született meg ez a koktél, amiben tökéletesen találkozik egy erős francia likőr, az édes ananászlé és a frissítést garantáló lime.
A Chartreuse Swizzle minden egyes kortya visszahozza a szikrázó napsütést, hogy a legnagyobb esőben is egy végtelenített medence partján érezhessük magunkat.
Hozzávalók:
- 40 milliliter Chartreuse Green likőr
- 15 milliliter falernum
- 30 milliliter ananászlé
- 20 milliliter limelé
Elkészítése:
Tegyük az összes hozzávalót egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk meg alaposan. Collins-pohárba vagy egy fél literes, jéggel megpakolt pohárba öntjük. Lime karikával, ananász-szelettel és ananászlevéllel díszítjük.
Ennél több nyári koktélra vágysz? Ebben a cikkünkben körbenéztünk Európában, hogy melyek a szezon legnépszerűbb italai, amikhez különös történetekre is bukkantunk, itt pedig megmutatjuk azt, melyik az a koktél, amelyik nem hiányozhat egyetlen villásreggeli mellől sem.
(Forrás: Uncrate, fotók: Getty)
koktél | alkoholos ital | alkohol
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!