Közösen megálmodott, isteni desszertekkel feledteti a januári szürkeséget a Freyja és a Chez Dodo

Mennyivel könnyebb lesz így ez a hónap!

Dormán Peti, a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere és Dodo, azaz Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója legalább annyira rajonganak az isteni desszertekért, mint egymásért.

Idén sem telhetett el a téli szünet közös ötletelés nélkül, hogy a januári szürkeséget mennyei közös süteményekkel feledtessék kicsit velünk.

Ezúttal két, nagyon különböző sütemény született, mindkettőt utazásaik alatt szerzett élményeik inspirálták.

– Olaszország és Norvégia fontos úti célok voltak az elmúlt két évben és vicces, hogy sokszor a valami elképesztő helyi finomság marad meg leginkább mindkettőnkben – mesélte Dodo.

Dodo és Peti régóta szemezett már Nápoly ikonikus desszertjével, a sfogliatellával. Ezt értelmezték most újra, a kedvenc hozzávalóikkal játszva.

A leheletvékony leveles tészta pisztáciával készül, ami miatt nemcsak szuper ropogós, de istenien pisztáciás is. Belsejét egy fantasztikus meggyes ricottával töltötték meg, amihez még pluszban extra gyümölcsös meggy fluid gélt is csempésztek utólag. A tetejét egy könnyed, de istenien krémes vanília és pisztácia chantilly-vel és roppanós liofilizált meggy-, illetve pirított pisztácia darabokkal díszítették.

A skandináv mézes puszedli, a honningbombét még akkor lopta be magát Dodo és Peti szívébe, amikor egy télen hosszabb időt Norvégiában töltöttek. Azóta is sokat álmodoznak az ott megélt álmatag, lassú napokról és ebbe a didergős januárba elhozták eme kedvenc fűszeres süteményüket. A kívül roppanós, belül puha fűszeres-narancsos mézes tésztába ezúttal egy istenien krémes házi piemonti mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade került. A felét istenien roppanós Valrhona étcsokoládéba mártották és ropogós pirított piemonti mogyoró darabkákkal díszítették.

A kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo üzletében, a webshopon és a Wolton keresztül és a Freyjában is.

skandináv | limitált | honningbombe | sfogliatella | puszedli

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, melyik az a tíz város, ahol a legjobb ételeket kóstolhatod

Quentin Tarantino új dobásával minden filmrajongó elismerését kivívja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom