A legegyszerűbb chili con carne harminc perc alatt az asztalra kerül

Sokan azt gondolják, hogy a csilis bab elkészítése hosszú órákat vesz igénybe, ezért gyakran nyúlnak a bolti változathoz. Pedig a fogás akár harminc perc alatt is megfőzhető, ráadásul még finomabb is lesz, mint a félkész változat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • 500 g darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 400 g konzerv paradicsom (darabos)
  • 420 g vörösbab lecsöpögtetve
  • 1 evőkanál cukor
  • 375 ml marhahúsleves alaplé
  • só és bors
  • csili fűszerkeverékhez pirospaprika, cayenne bors, csilipely, egy kevés őrölt kömény és egy pici fahéj
  • reszelt cheddar sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet a marhahús is a fűszerekkel együtt! Addig főzzük, amíg a darált hús el nem készül.
  2. Amikor a marhahús már lepirult, felöntjük az alaplével, és minden további alapanyagot hozzáadunk a cheddar sajt kivételével. 20-25 perc alatt készre főzzük közepes hőfokon, tálalás előtt ízlés szerint tovább fűszerezzük, reszelt cheddarral megszórva kínáljuk.

Ez a chili con carne nemcsak klasszikus módon fogyasztható, hanem tökéletes extra hozzávalója lehet egy igazán masszív, új hullámos hot dognak is.

könnyű étel | recept | chili con carne | gyors étel | csilis bab

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom