A legegyszerűbb chili con carne harminc perc alatt az asztalra kerül

Sokan azt gondolják, hogy a csilis bab elkészítése hosszú órákat vesz igénybe, ezért gyakran nyúlnak a bolti változathoz. Pedig a fogás akár harminc perc alatt is megfőzhető, ráadásul még finomabb is lesz, mint a félkész változat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • 500 g darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 400 g konzerv paradicsom (darabos)
  • 420 g vörösbab lecsöpögtetve
  • 1 evőkanál cukor
  • 375 ml marhahúsleves alaplé
  • só és bors
  • csili fűszerkeverékhez pirospaprika, cayenne bors, csilipely, egy kevés őrölt kömény és egy pici fahéj
  • reszelt cheddar sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet a marhahús is a fűszerekkel együtt! Addig főzzük, amíg a darált hús el nem készül.
  2. Amikor a marhahús már lepirult, felöntjük az alaplével, és minden további alapanyagot hozzáadunk a cheddar sajt kivételével. 20-25 perc alatt készre főzzük közepes hőfokon, tálalás előtt ízlés szerint tovább fűszerezzük, reszelt cheddarral megszórva kínáljuk.

Ez a chili con carne nemcsak klasszikus módon fogyasztható, hanem tökéletes extra hozzávalója lehet egy igazán masszív, új hullámos hot dognak is.

chili con carne | chilis bab | gyors étel | könnyű étel | csilis bab | recept

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom