A nagy zsúfoltságra tekintettel ezt az egy szabályt mindenkinek be kell tartania a gyönyörű úti célon

Olaszországban április 25-én ünneplik a felszabadulás napját, azaz a második világháború és a fasizmus végét.

Ezen a hétvégén sokan kerekednek fel, hogy a legnépszerűbb úti célokon töltsék az ünnepet, így várhatóan Cinque Terre is kiteheti majd a megtelt táblát. Olaszország egyik legszebb és leghíresebb településegyüttese többek között a falvakat összekötő panorámás sétaútjairól híres.

Aki azonban a következő napokban tervezi megtenni a festői sétát, annak érdemes odafigyelnie: korlátozzák ugyanis a haladási irányt, és az egyik ösvény csak egy irányban lesz járható.

A korlátozás április 26-ra, 27-re, 28-ra és május 1-re szól, amikor a nemzetközi turisták mellett olaszok milliói is a nyakukba veszik a környéket.

A Cinque Terre Nemzeti Park honlapján található közlemény szerint kötelező az egyirányú közlekedés Monterosso és Vernazza között a Verde Azzurro ösvényen. A szabályok betartására a park tisztviselői és a rendőrség figyelmezteti a kirándulókat 9 és 14 óra között, a látogatókat nyomatékosan megkérik arra, hogy ne induljanak el Vernazzából Monterossóba.

Mint Donatella Bianchi, a nemzeti parki hatóság vezetője elmondta, igyekeznek kezelni a gyalogosok forgalmát, hogy megóvják a terület környezetét és a látogatók biztonságát.

Cinque Terrét egyébként vonaton is felfedezhetjük. De vajon megéri egyáltalán odamenni?

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

cinque terre | felszabadulás napja | ösvény | gyalog | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom