Close
Ez a napfényes mediterrán sziget titkos sípályákat rejt

Ez a napfényes mediterrán sziget titkos sípályákat rejt

Télen Ciprus elsősorban napsütéses úti célként ismert, ahová a hideg elől elmenekülhetünk. Azt már jóval kevesebben tudják, hogy ezen a fantasztikus mediterrán szigeten még síelni is lehet.

A Troodos-hegység Ciprus legnagyobb hegylánca, melynek legmagasabb pontja az 1952 méteres Ólimbosz. A területen hatalmas üdülőhelyet építettek ki, ahol négy kilométeres sípálya és öt sífelvonó üzemel. A síszezon ott csupán három hónapig tart,

januárban kezdődik, márciusban pedig már véget is ér.

A Sun Valley és a North Face síterületeken minden szükséges felszerelést kibérelhetünk, ráadásul csak egy órás autóútra található Nicosiától, így igazán könnyen meg is közelíthető.

Mivel februárban a tengerparti vidéken átlagosan tizenhét fok van, bátran dönthetünk egy tengerparti sétával eltöltött délelőtt és egy havas lejtőkön csúszkáló délután mellett.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

utazás | Troodos-hegység | | sífelvonó | síparadicsom

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom