A nyaralás illúziójával csábítja irodai munkára a fiatalokat ez a bank

Sok cég dolgozik azon, hogy ismét alkalmazottakkal töltse meg az irodáit. A Citigroup kreatív megoldást talált.

A spanyol tengerpartra helyezte ki az új részlegét, méghozzá Malagába, ahol nemcsak a napsütés adott, de a munkaidő is rugalmasabb. Igaz, a fizetés kevesebb, de még így is magas, nem csoda, hogy több mint háromezer ember jelentkezett a harminc helyre, amelyből huszonhetet már betöltöttek. Az új munkatársak huszonkét és huszonhat év közöttiek, huszonkét országból érkeztek és tizenöt nyelven beszélnek.

Napi nyolc órát így is munkával kell tölteniük a hétköznapokon, cserébe körülbelül a felét kapják meg a londoni és New York-i irodában ajánlott százezer dolláros (körülbelül negyvenmillió forintos) kezdőfizetésnek.

A matek úgy jöhet ki, hogy egy átlagos londoni befektetési bankár hatvanöt-hetven órát dolgozik egy héten a csendesebb időszakokban, amikor nagy a hajtás, akkor ez száz órára is felmehet.

Malagában viszont nem kell megszakadni a munkában, és az odaérkezők a polgármester társaságában ismerkedhetnek a helyi viszonyokkal. Az új emberek az ingatlanipar, a technológia és az egészségügy területén tevékenykedő kliensekkel fognak dolgozni.

Mint Manolo Falcó a cég banki, tőkepiaci és tanácsadói társigazgatója elmondta,

miután nehezen tudták megtartani a fiatal bankárokat, vették az üzenetet: az emberek távozása mögött a legfontosabb hajtóerő a munka és a magánélet közötti egyensúly keresése volt.

A Citinél pedig hallgattak az igényekre.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy ez nem távmunka, az irodába ugyanúgy be kell járni. Sok vállalat van, amelyik nem hisz az otthoni munka hatékonyságában, de vajon igazuk van?

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

citigroup | malaga | spanyolország | bank

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom