Close
Hotelhangulattal és concierge-el csábítják vissza a munkavállalókat az irodák

Hotelhangulattal és concierge-el csábítják vissza a munkavállalókat az irodák

A jót könnyű megszokni, és nincs ez másképp a távmunka esetében sem. A cégeknek fel kötniük a nadrágot, ha fel akarják venni a versenyt az otthon kényelmével, és nagyon úgy tűnik, hogy ezért mindent meg is tesznek.

Van, ahol ingyenes étkezést, míg máshol pingpongot vagy meditációs szobát kínálnak az alkalmazottaknak, hogy a növekvő üzemanyagköltségek mellett visszacsábítsák őket az irodába.

Az Arcadis ingatlantanácsadó cég arról számol be, hogy a mostanában az is a feladatai közé tartozik, hogy segítsen a cégeknek átalakítani az irodáikat, például azzal, hogy több meditatív teret alakítanak ki, belső kertekkel, könyvtárral és puha bútorokkal berendezett pihenőkkel bővítik a munkahelyeket.

Az egyik brit székhelyű kereskedelmi cég zuhanyokat, alvóhelyeket és mosodát is biztosít a munkatársaknak, ha sokáig kell dolgozniuk egy-egy projekten. Mint mondják,

az irodára elkezdenek szállodaként tekinteni, és az alkalmazottak igényeit előbbre helyezik a cég anyagi szükségleteinél.

A pénzügyi negyedet üzemeltető City of London Corporation augusztusban programszervezőt vett fel, aki Destination City elnevezéssel színházlátogatásokat, játékokat és élő előadásokat szervez a munkatársaknak.

A brit Aldermore bank azt fontolgatja, hogy concierge-t vesz fel, aki segít az alkalmazottaknak a napi teendők intézésében, mint például a ruhatisztítás.

Itt megnézheted, milyenek Magyarország legdizájnosabb irodái és közösségi terei, itt pedig egy olyan irodaházat láthatsz, ami irányt mutat a jövő munkahelyeinek.

(Forrás: Reuters, képek: Unsplash)

iroda | munka | munkaerőpiac | távmunka

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram