Close
A lehetetlen nem létezik, avagy ilyen szokatlan kérésekkel is fordulhatunk a concierge-hez

A lehetetlen nem létezik, avagy ilyen szokatlan kérésekkel is fordulhatunk a concierge-hez

Azt nagyjából tudjuk, hogy egy hotel concierge-ének feladata a vendég kívánságainak teljesítése. De nemcsak a taxirendelésnél vagy asztalfoglalásnál számíthatunk rá, a világon jó néhány szállodában ennél jóval érdekesebb és izgalmasabb dolgot is kérhetünk tőle – írja az Insider. Megmutatunk néhányat.

Lájklakáj

Enyhe túlzásnak tűnik, de napjaink közösségimédia-befolyása miatt talán már kevésbé meghökkentő, hogy a Maldív-szigeteken található Conrad Maldives Rangali saját Instagram-inast is alkalmaz. Nem arról van szó, hogy a resort beosztottja elkéri a telefonunkat és helyettünk feltölti a képet, vicces szöveget talál ki hozzá és még a hashtageket is bepötyögi, csak megmutatja a legjobb pózokat és a sziget igazi lájkmágnes helyeit.

A mexikói W Punta de Mitában Instagram concierge-nek hívják a hasonló munkakört betöltő személyt,

aki egyrészt ugyancsak tippeket ad a vendégnek a környék legszebb pontjait illetően, másrészt az érdeklődő Insta-feedjéből kiolvasható ízlése szerint ajánl helyeket.

Fuss, vendég, fuss!

Ennél jóval hétköznapibb szolgáltatást kínál a világszerte több egységet működtető Westin Hotels & Resorts, amely elsősorban a futás iránt elkötelezett szállóvendégeinek kedveskedik.

A concierge nem csupán abban segít, hogy festői futóútvonalakat javasol, hanem igyekszik motiválni is a vendéget a rövidebb és hosszabb távok alatt.

Surfin’ USA

A napsütötte Kaliforniában gyakorlatilag kihagyhatatatlan programnak számít a szörfözés, de annak sem kell aggódnia, aki életében nem állt még szörfdeszkán.

The Westin Los Angeles Airport Manhattan Beachre kiküldött munkatársa leckéket ad a hullámlovaglásra fogékony kezdőknek, akárcsak a Kimpton Shorebreak Resort szakavatott szörfimádó dolgozója, aki az időjárás és a hullámok alakulását is figyeli.

Egy húron pendülnek

Ha esetleg nem fért be a poggyászba a gitár, vagy mindig is szerettük volna megtanulni legalább a Smoke On The Water vagy a Nothing Else Matters riffjét, akkor sincs baj, mert az austini Four Seasons Hotel gitár concierge-e pillanatok alatt ott terem a szobánkban egy hangszerrel, és átad annyi tudást, amennyi az időbe belefér.

Haladóknak dalszövegíró foglalkozás is indul, ismert helyi zenészekkel.

Művészeti vezető

A művészetre és annak titkaira fogékonyaknak kiváló választás a fokvárosi The Silo.

A szálloda magánkollekciójának háromszáz darabból álló gyűjteményét lehet megnézni a hotel szakértőjével, de privát vezetett túrákra is van lehetőség a dél-afrikai főváros galériáiban és múzeumaiban.

Az igenember

Mind közül a legizgalmasabb egyértelműen azoknak a hoteldolgozóknak a feladata, akik meglepetésnek szánt lánykérésben segédkeznek.

Számos ilyen szálloda működik világszerte, ahol a munkatársak segítenek kiválasztani a megfelelő helyszínt és pillanatot, hogy aztán a remélhetőleg pozitív előjelű válasszal zárult nagy kérdést követően az első közös jegyesprogramokat (páros masszázs, vacsora stb.) is megszervezzék.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

feladat | instagram inas | szolgáltatás | concierge | túravezető

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram