Close
Gördülő luxusszállodát alkotott két francia márka

Gördülő luxusszállodát alkotott két francia márka

Az önvezető járművek jövőjét képzelte el a Citroën legújabb koncepciója, amelynek elkészítéséhez az autógyártó neves francia márkákkal fogott össze, hogy egészen új szintre emelje a városi közlekedést.

A legtöbb autógyártó az önvezető járművekben látja a városi közlekedés jövőjét, de ezek a koncepciók eddig szinte mindig olyan autók voltak, ahol a vezető karba tett kézzel, újságot olvasgatva vagy tévét nézve utazik. Miért ne lehetne teljesen elszakadni a jelenleg ismert autók koncepciójától, hogy egészen új élmények érjenek utazás közben?

Az önvezető koncepciók eddig mindig hagyományos autókból készültek

A Citroën ezt találta ki a The Urban Collëctif névre keresztelt koncepciójához,

amelynek elkészítése során más neves francia márkákkal dolgozott együtt. Az autógyártó dolgozta ki az önjáró jármű alapját, egy elektromos hajtású, legfeljebb 25 km/h sebességre képes, 360 fokban elforduló kerekekkel szerelt padlólemezt, amelyre különféle izgalmas felépítmények kerülhetnek.

A Skate egy önjáró platform, amelyben minden benne van az akkumulátoroktól a villanymotorokig
360 fokos forgásra képesek a Goodyear által fejlesztett futurisztikus abroncsok

A rugalmasan cserélgethető felépítmények egyikét a francia szállodaipari óriás Accor szakembereivel együtt készítették. Az autódizájn és a belsőépítészet merész és modern újraértelmezésével a mobil városi vendéglátás koncepcióját váltották valóra, melynek során

a városlakók a szállodaépületek falain kívül is exkluzív élményeket kaphatnak.

Az egyik felépítményt az Accor érdekeltségébe tartozó Sofitel, az első nemzetközileg is elismert francia luxusszálloda-márka készítette, és

a francia elegancia, kultúra és életstílus megtestesítője lett.

Miközben az utasok az éttermek, üzletek vagy repülőtér felé tartanak, saját ritmusukban élhetik át a “Sofitel-élményt”, amit eddig csak a szállodák kínáltak.

A rendkívül látványos Sofitel en Voyage egy félig intarziamintás, félig üvegből készült kabin, amely hangulatos, ugyanakkor a külvilágra is nyitott. A franciáknál nagy hagyománynak örvendő, organikus mintázatú faintarzia itt a precíz lézervágásnak köszönhetően modernebb színezetet kap.

Az eredmény egyszerre idézi a francia fővárost, a francia bútoripart és a kreatív divat világát.

A finoman megmunkált intarzia még inkább kiemeli a modern légkört,

ahol a fény szűréséről egy árnyékolórendszer gondoskodik. Az ellenpontként használt síküveg mögött kifinomult és rafinált, ugyanakkor meleg és barátságos enteriőr sejlik fel, melyben a kortárs módon értelmezett luxus diszkrét kifejezéseként a padlótól a mennyezetig a vérnarancs színű bársonyé a főszerep.

Az automatikusan működtetett tolóajtókkal ellátott kabinban két vagy három személy fér el kényelmesen, a csomagokat egy külön erre a célra szánt rekeszben helyezhetik el.

Mindent úgy alakítottak ki, hogy az utasok ízléséhez igazodjon

a hangulatvilágítással, a hifivel és az indukciós töltővel, valamint az érintésre kinyíló bárszekrényben italokkal és finomságokkal.

A Sofitel által nyújtott szolgáltatások is elérhetők menet közben,

ugyanis egy táblagépen keresztül bármikor kapcsolatba lehet lépni a szálloda személyzetével, akik éttermi asztalt vagy színházjegyet foglalnak.

Az Accor és a Citroën másik koncepciója is érdekes: egy mozgó fitnesztermet képzeltek el, ahol utazás közben edzeni is lehet, hogy hasznos kikapcsolódással töltsük az időt.

Avantgárd ötletek

A Citroën a történelme során rendszeresen jött elő avantgárd ötletekkel, és a legendás DS mellett ilyen volt a kevésbé ismert kisautó, az Ami 6 is. A nemrég önállóvá vált DS pedig a kompakt autók kategóriáját forradalmasítaná a DS 4 vadonatúj generációjával.

önvezető | szálloda | nagy sztori | hotel | accor

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram