Ez a patinás olasz város követné Velence példáját

Egyre több népszerű úti cél sokall be a turistáktól, és próbálja különböző eszközökkel elejét venni a tömegnek. 

Van, ahol tüntetésekkel, míg máshol hotelépítési tilalmakkal igyekeznek határt húzni, további helyeken, ahogyan Velencében is, belépődíjat szednek. Ezt a példát követné a Comói-tó kapuja, Como is, ahol napi látogatási díj bevezetését tervezik.

Mint Alessandro Rapinese, Como polgármestere elmondta, velencei mintára napidíjat vezetnének be, lehetőleg minél előbb. Rapinese bírálta a tömegturizmust, ugyanakkor hozzáfűzte, hogy „nehéz olyan polgármesternek lenni, aki a turizmus ellen harcol”.

A díj várhatóan a velenceihez hasonlóan azokat a látogatókat érintené, akik nem alszanak a városban, de az összegéről egyelőre nem közöltek részleteket.

Nesso Gorge

A tó vonzerejét tovább növeli, hogy sok híresség is vásárol itt nyaralót, például George Clooney-nak is van egy háza a festői tóparton. A helyszín felbukkan a James Bond 2006-os, Casino Royale című részében és a Gucci-házban is.

A Comói-tavat a Roadster is megjárta, itt elolvashatod, milyen élmény volt.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

olaszország | comoi-tó | belépődíj | como

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram