Close
Zseniálisan alakítottak át egy szocreál szállodát Lengyelországban

Zseniálisan alakítottak át egy szocreál szállodát Lengyelországban

Az Odera-parti település, Wroclaw az eklektika tökéletes mintapéldája, hiszen a városban egészen lenyűgöző módon tud harmóniában lenni a 12. századi, a klasszikus szocreál és az újhullámos modern építészet. Ez utóbbi pedig egyre inkább begyűrűzik a vendéglátásba is, hogy kiszorítsa a betonszállodák és az autentikus belvárosi kis vendéglátóhelyeket.

Wroclaw hosszú évek óta központi kulturális szerepet tölt be Lengyelországban, a helyi képzőművészek és zenészek támogatásán túl az üzleti utazások kedvelt célpontja is, és modern szállodái egyre több rendezvénynek, konferenciának adnak teret.

Az ikonikus Slodowa-sziget szívében található Concordia Design belső tereinek megalkotásakor is arra törekedtek, hogy kényelmes, meghitt helyszíneket biztosítsanak az üzleti és baráti találkozókhoz egyaránt.

A végeredmény azonban messze túlmutat az alapkoncepción: egyszerre közösségi tér, otthona a legújabb startupoknak, forrása az inspirációknak, a kreativitásnak és a világot megváltó ötleteknek.

Az acélszerkezet és a gazdag növényzet mellett az impozáns falfestmények is vonzzák a tekintetet, ahogyan a monumentális belmagasság is ámulatba ejti a betérőt. Mindezt az üvegezett homlokzat és a gigantikus mennyezeti freskó fokozza, melyek bár alapjaiban határozzák meg a hely arculatát, kijelölik annak korlátait is.

Minden egyes helyiségben a retró műbőr helyett az egyedi tervezésű designer bútoroké a főszerep, melyek szabadon mozgathatók, így a terek gyakorlatilag bármikor újjászülethetnek a funkcionalitás és az igények mentén.

A központi helyen egy hatalmas bár található, amely jól körbejárható, az étterem pedig elképesztően domináns és ingergazdag: a fények, a textúrák, a színek és a formák kölcsönhatása valóban szemet gyönyörködtető.

A nagy légterű étkezőrészben a gasztronómia szerelmesei három eltérő koncepció mentén kóstolhatnak bele a 21. századi lengyel vendéglátás örömeibe: a klasszikus lengyel menüsoron túl spanyol és ázsiai konyhák remekeit is felvonultatják.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a tetőteraszról 360 fokos panoráma tárul a kávézók elé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: archdaily.com, Patryk Lewiński)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom