Close
Napokon belül jóval könnyebben utazhatunk az USA-ba, mint az elmúlt években bármikor

Napokon belül jóval könnyebben utazhatunk az USA-ba, mint az elmúlt években bármikor

Az európai állampolgároknak hamarosan nem kell majd bemutatniuk koronavírus elleni oltásukról szóló igazolásukat az Egyesült Államokba való megérkezésüket követően.

A Fehér Ház a múlt héten közölte: május 11-én hivatalosan is megszűnik az oltási igazolás bemutatásának kötelezettsége minden nemzetközi utazó számára, így az európai lakosoknak is.

Úgy tudni, a koronavírus elleni védőoltás bemutatása követelményének feloldásáról már korábban szavaztak, de csak nemrégiben döntöttek a követelmény hivatalos megszüntetéséről. A szakértők szerint a lépést követően várhatóan sok turista érkezik majd Európából és a világ minden tájáról az Egyesült Államokba. Az Utazási és Turisztikai Világtanács prognózisa szerint az USA idegenforgalma várhatóan meghaladja majd a pandémia előtti szintet.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

egyesült államok | világjárvány | covid-19 | pandémia | utazás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram