Close
Covid-mentes vonatok indulnak Olaszországban

Covid-mentes vonatok indulnak Olaszországban

A személyzet tagjait és az utasokat letesztelik, emiatt utóbbiaknak egy órával indulás előtt már a vasútállomáson kell lenniük.

Itália vezető vasúttársasága bejelentette, hogy a következő hónaptól kísérleti jelleggel Covid-mentes vonatokat indít. A szerelvények Milánó és Róma között közlekednek.

Ha minden jól megy, Velencétől Firenzéig a nyáron már a legnagyobb olaszországi turisztikai célpontok is elérhetőek lesznek.

Az utasoknak egy órával az indulás előtt már meg kell érkezniük az állomásra helyszíni tesztelésre, melyet a Vöröskereszt és az olasz polgári védelem munkatársai végeznek. Bár konkrét menetrend még nincs, annyit már lehet tudni, hogy a városok között a nagysebességű Freece vonatok fognak közlekedni. Értelemszerűen csak azok szállhatnak fel a kocsikra, akik negatív tesztet produkáltak.

Jelen állás szerint az utazás közben kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás, a szerelvények ötvenszázalékos kapacitással indulhatnak útnak.

Ha vonatutak, akkor megírtuk, hogy a cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között, itt pedig elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartálitt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, amely az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át. Tudunk még mutatni olyat, ami visszapöfög a múltba, a Venice-Simplon Orient Expressz pedig az 1920-as évek luxusába repít vissza.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom