Close
Covid-mentes vonatok indulnak Olaszországban

Covid-mentes vonatok indulnak Olaszországban

A személyzet tagjait és az utasokat letesztelik, emiatt utóbbiaknak egy órával indulás előtt már a vasútállomáson kell lenniük.

Itália vezető vasúttársasága bejelentette, hogy a következő hónaptól kísérleti jelleggel Covid-mentes vonatokat indít. A szerelvények Milánó és Róma között közlekednek.

Ha minden jól megy, Velencétől Firenzéig a nyáron már a legnagyobb olaszországi turisztikai célpontok is elérhetőek lesznek.

Az utasoknak egy órával az indulás előtt már meg kell érkezniük az állomásra helyszíni tesztelésre, melyet a Vöröskereszt és az olasz polgári védelem munkatársai végeznek. Bár konkrét menetrend még nincs, annyit már lehet tudni, hogy a városok között a nagysebességű Freece vonatok fognak közlekedni. Értelemszerűen csak azok szállhatnak fel a kocsikra, akik negatív tesztet produkáltak.

Jelen állás szerint az utazás közben kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás, a szerelvények ötvenszázalékos kapacitással indulhatnak útnak.

Ha vonatutak, akkor megírtuk, hogy a cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között, itt pedig elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartálitt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, amely az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át. Tudunk még mutatni olyat, ami visszapöfög a múltba, a Venice-Simplon Orient Expressz pedig az 1920-as évek luxusába repít vissza.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

járat | mentes | milánó | szerelvény | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram