Close
Utaztál a Covid alatt? Téged is érinthet az Európai Unió Bíróságának döntése

Utaztál a Covid alatt? Téged is érinthet az Európai Unió Bíróságának döntése

Egy müncheni bíróság kérte meg az uniós szervezetet, hogy vizsgálja felül két utazó ügyét.

Az érintettek 2020 márciusában egy német utazásszervezőtől vásároltak kéthetes utazási csomagot Gran Canariára, azonban ott a kijárási tilalom miatt nem mehettek ki a strandra,  de az uszodákba sem léphettek be, és voltaképp semmilyen programon nem vehettek részt. A csökkent értékű élménynek megfelelően azt kérték, hogy az iroda térítse vissza az utazás árának harminc százalékát.

A szervezők ezt megtagadták, az uniós bíróság azonban úgy döntött, hogy nemcsak ők, hanem

minden utazó jogosult a megfelelő mértékű árleszállításra minden olyan időszakra, amikor rendhagyó körülmények fogadták őt.

„A Bíróság kimondja, hogy az utas jogosult a csomagja árának csökkentésére, ha az abban foglalt szolgáltatásokat nem kapta meg az utazás során a Covid okán elrendelt korlátozások miatt” – közölte az intézmény.

A bíróság álláspontja szerint a csomagban szereplő összes szolgáltatást értékelni kell ahhoz, hogy az árcsökkentés megfelelő legyen, és

a kedvezménynek meg kell felelnie azon szolgáltatások értékének, amelyeket az utazók nem vehettek igénybe.

Az Unió Bíróságának döntése nyomán a müncheni regionális bíróság feladata lesz az utazásszervező által ígért szolgáltatásoknak az értékelése.

A kártérítési követeléseket leszámítva ma már távoli emlékként él bennünk a karantén ideje és az, ahogy utána lassanként visszatért az élet a régi kerékvágásba.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

pénzvisszafizetés | lezárások | kártérítés | covid | utazás

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram