Close
Hamarosan eldől, hogy véget ér-e a Covid veszélyhelyzet

Hamarosan eldől, hogy véget ér-e a Covid veszélyhelyzet

Sokak szerint korai lenne még kikiáltani a járvány végét.

Az Egészségügyi Világszervezet bizottsága január 27-én ülésezik, hogy megvizsgálja, vajon továbbra is globális veszélyhelyzetet jelent-e koronavírus. A Veszélyhelyzeti Bizottság tanácsot ad a szervezet főigazgatójának, Tedros Adhanom Ghebreyesusnak, aki kimondja az utolsó szót arra vonatkozóan, hogy a járvány “nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet” jelent-e.

Vagyis

érvényben kell-e tartani a legmagasabb szintű riasztási fokozatot a vírussal kapcsolatban.

Számos vezető tudós és WHO-tanácsadó szerint túl korai lehet kihirdetni a járvány végét, mivel a korlátozásokat a hetekben lazító Kínában még mindig magas a fertőzések száma.

Akárhogy is dönt a WHO, elég sokan remélik azt, hogy nem kell újra utazási korlátozásokat bevezetni, még ha most Kínával szemben éppen nem is ezt látjuk.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

járvány | veszélyhelyzet | WHO | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram