Close
Kína nem hagyja annyiban: bosszút áll azokon az országokon, melyek korlátozzák a turistáit

Kína nem hagyja annyiban: bosszút áll azokon az országokon, melyek korlátozzák a turistáit

Ahogy Kína hirtelen és nagyvonalúan lazítani kezdett a korlátozásain, válaszul világszerte szigorításokkal találkozott. Nem késlekedett az újabb lépéssel.

Miután Kína lazított az országon belül érvényes, szigorú szabályokon, emellett eltörölte a beutazókra vonatkozó kötelező karantént és megnyitotta a határokat Hongkong felé, több ország is szigorítani kezdte a kínaiak beutazásának feltételeit, többnyire tesztet kérve az érkezőktől. Bár a Kínába lépőknek ugyanígy kötelező a teszt, a külügyminisztérium szóvivője, Wang Wenbin mégis azt mondta, hogy ezek az intézkedések „diszkriminatívak“, és Kína is hasonlóképpen viszonozza a korlátozásokat.

A múlt héten Dél-Korea még szigorúbban lépett fel és felfüggesztette a turistavízumok kiadását a Kínából érkezőknek, amit a kínai külügyminisztérium “elfogadhatatlannak” és “tudománytalannak” nevezett, Japán pedig bejelentette, hogy nemcsak negatív tesztet kér, de korlátozza is a Kínából érkező járatok számát egyes japán városokban.

Válaszul Kína úgy döntött, hogy nem ad ki rövid távú vízumokat sem a dél-koreaiaknak, sem a japánoknak.

A dél-koreai külügyminisztérium azt mondta, hogy a Kínából érkezőkkel szembeni politikája “megfelel a tudományos és objektív bizonyítékoknak”, miután a dél-koreai Betegségellenőrzési és Megelőzési Ügynökség szerint a Kínából érkezők körülbelül egyharmadának lett pozitív a Covid-tesztje a vízumkorlátozás bevezetése előtt.

A kínai helyzetet egyébként jól illusztrálja, hogy sokan nem kértek oltást, inkább megpróbálnak megfertőződni a betegséggel.

(Forrás: Reuters, BBC, képek: Getty Images)

vízum | felfüggesztés | kína | covid | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram