Close
Csehország nem akarja meghosszabbítani a szükségállapotot

Csehország nem akarja meghosszabbítani a szükségállapotot

Az éttermek teraszait is heteken belül ki akarják nyitni.

Nem fogja már kérni a cseh kormány az április 12-én lejáró szükségállapot további meghosszabbítását, és a hónap végétől fokozatosan megnyílhatnának az üzletek és a szolgáltatások is, közölte Jan Hamácek kormányfőhelyettes, írja az Index.

A Statista adatai szerint március végéig Európában Csehországban volt a legtöbb a koronavírus miatti halálozás lakosságarányosan az európai országok között.

Személyesen azzal számolok, hogy ha minden jól megy, április végén elkezdődhet a szolgáltatások visszaállítása, az üzletek megnyitása és a vendéglők külső tereinek működtetése.

Így a cseheknél április 12-e után ennek következtében megszűnik a lakosság mozgásának korlátozása és az éjszakai kijárási tilalom is.
Csehországban az utóbbi hetekben fokozatosan enyhült a járvány, és csökkent a kórházak leterheltsége is.

Bár a vállalkozói szféra minél hamarabb nyitást szeretne a szolgáltatásokban és a kiskereskedelemben, a kormány óvatos. Hamácek azt mondta: tavaly engedtek a nyomásnak, s bebizonyosodott, hogy ez nem volt jó lépés.

Ha folytatódik a helyzet javulása, nyitni fogunk, de elsietni nem akarjuk ezt az intézkedést

– szögezte le az országos válságstáb elnöke.

Míg Csehország az újranyitásra készül, az olaszok egységes szabályozást sürgetnek a nyári turistaszezonra, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig a beoltottakat engedné éttermekbe és szállodákba.

(Forrás: Index, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom