Egyetlen vonatjeggyel bejárhatjuk egész Csehországot

Csehország új vonatjegyet vezetett be, ami lehetővé teszi, hogy keresztül-kasul bejárjuk az országot anélkül, hogy másik jegyet vennénk.

A cseh turisztikai oldal, a VisitCzechia tájékoztatása szerint a vonatjegyet július 1-jétől 2023. augusztus 31-ig lehet felhasználni és elsősorban azokat célozzák meg, akik aktívan utaznának Csehországban.

A jegyek előértékesítése június 15-én kezdődik.

Az egyhetes bérlet körülbelül hatvan euróba (kb. huszonkétezer forintba), a tizennégy napos nyolcvanöt euróba (nagyjából harmincegyezer forintba) kerül. A 18 év alatti gyermekek, a 26 év alatti diákok és az idősek számára a vonatjegy harminc és negyvenkét euróba (kb. tizenegyezer és tizenötezer forintba) kerül majd.

A bérlet érvényességi ideje alatt korlátlanul felhasználható, tetszőleges útvonalon, bármennyi le- és felszállásra alkalmas lesz.

Csehországhoz hasonlóan a spanyol kormány is azt szeretné, hogy idén nyáron minél több turista utazzon Spanyolországba. A fiatalok kedvezményes áron juthatnak vonatjegyhez 2023. június 15-től 2023. szeptember 15-ig.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

vonatjegy | vonatbérlet | vasút | akció | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom