Close
Így fog kinézni Csehország legmagasabb felhőkarcolója

Így fog kinézni Csehország legmagasabb felhőkarcolója

Egyszerű, de erőteljes formát akartak alkotni, hogy az épület afféle belvárosi világítótoronyként szolgáljon.

A Chybik + Kristof cseh építészstúdió ötvenhat emeletes, kétszázharmincöt méter magas felhőkarcolót tervezett Ostravába az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó RT Torax Group-nak.

A nemes egyszerűséggel csak Ostrava Tower névre keresztelt létesítmény a brnói AZ-toronytól veszi át a vezetést, mely száztizenegy méterével jelenleg Csehország legmagasabb épülete, és Ostrava eddigi legmagasabb ingatlanát, a nyolcvanöt méter magas, 1930-as években épült új városházát is jócskán lekörözi.

Az épület alsó tizenegy emeletén üzletek és irodák kapnak majd helyet, míg ezek felett négy emeleten szállodát és éttermet alakítanak ki, a felsőbb szinteket pedig lakások foglalják majd el.

A legfelső két emeletre kávézót és bárt terveznek, az épület tetején pedig kilátó működik majd.

A felhőkarcoló építésével párhuzamosan a mellette található, modernista kultúrház is új elemmel bővül, egy konzolos, horganyzott koncerttermet húznak fel rá.

Azt mondják, az eddigi felhőkarcoló-láz semmi ahhoz képest, ami most következik. Párizs és New York is új felhőkarcolóval bővül, de utóbbi helyen már a régebbi építmények között is igazi különlegességeket találhatunk.

(Forrás és képek: dezeen.com)

ostrava | legmagasabb | felhőkarcoló | csehország

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom