Close
Ooh là là! – Ezzel a szokatlan formájú felhőkarcolóval gazdagodik Párizs

Ooh là là! – Ezzel a szokatlan formájú felhőkarcolóval gazdagodik Párizs

A francia főváros többek között terjengős sugárútjairól, romantikus parkjairól és csillogó építészetéről híres. No de mi van a felhőkarcolókkal? Azokról kevésbé. De már nem sokáig. 

Valójában mostanáig csak egy nagyobbal büszkélkedhetett a városközpont: a Tour Montparnasse-szal.

A napokban azonban bejelentették, hogy hamarosan társat kap a magányos magasház.

A Tour Triangle projekt – a nevéből máris sejtető a majdani felhőkarcoló alakja – most nyert meg egy hosszadalmas bírósági csatát, így a negyvenhárom emeletes épület lesz a legmagasabb, amelyet 1973 óta felhúztak Párizsban.

A tervek szerint az építkezés épp időben fejeződik be az olimpiára, amit a városban rendeznek 2024-ben.

A torony építése először 2008-ban vetődött fel, de a hatóságok többször is megtagadták a tervezőktől az építési engedélyt. Egy bíróság most hatályon kívül helyezte ezt a döntést, ezért a torony mögött álló Herzog & de Meuron építésziroda reméli, hogy még idén megkezdheti az építkezést a Porte de Versailles-i Porte de Expositions területén.

Az alakjának köszönhetően az építmény más-més nézőpontból egészen másképp mutat.

A városközpontból nézve egy vékony, üveglapos hosszúkás épületnek tűnik, keletről és nyugatról azonban háromszög alakú pompájában látható majd.

Párizst évtizedek óta egy alaposan beépített, forgalmas, de mégis nagyon romantikus metropoliszként ismerjük. A város szeretné levetkőzni a szennyezett imázsát, és sokkal zöldebbé válni, aminek érdekében komoly lépéseket tesz: 2026-ra “száz százalékban kerékpározható” lenne.

(Forrás: Time Out, fotók: Dezeen, Herzog & de Meuron) 

FOLYTASD EZZEL
Ezekért az ötcsillagos szállodákért vagyunk oda leginkább
Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom