Ooh là là! – Ezzel a szokatlan formájú felhőkarcolóval gazdagodik Párizs

A francia főváros többek között terjengős sugárútjairól, romantikus parkjairól és csillogó építészetéről híres. No de mi van a felhőkarcolókkal? Azokról kevésbé. De már nem sokáig. 

Valójában mostanáig csak egy nagyobbal büszkélkedhetett a városközpont: a Tour Montparnasse-szal.

A napokban azonban bejelentették, hogy hamarosan társat kap a magányos magasház.

A Tour Triangle projekt – a nevéből máris sejtető a majdani felhőkarcoló alakja – most nyert meg egy hosszadalmas bírósági csatát, így a negyvenhárom emeletes épület lesz a legmagasabb, amelyet 1973 óta felhúztak Párizsban.

A tervek szerint az építkezés épp időben fejeződik be az olimpiára, amit a városban rendeznek 2024-ben.

A torony építése először 2008-ban vetődött fel, de a hatóságok többször is megtagadták a tervezőktől az építési engedélyt. Egy bíróság most hatályon kívül helyezte ezt a döntést, ezért a torony mögött álló Herzog & de Meuron építésziroda reméli, hogy még idén megkezdheti az építkezést a Porte de Versailles-i Porte de Expositions területén.

Az alakjának köszönhetően az építmény más-més nézőpontból egészen másképp mutat.

A városközpontból nézve egy vékony, üveglapos hosszúkás épületnek tűnik, keletről és nyugatról azonban háromszög alakú pompájában látható majd.

Párizst évtizedek óta egy alaposan beépített, forgalmas, de mégis nagyon romantikus metropoliszként ismerjük. A város szeretné levetkőzni a szennyezett imázsát, és sokkal zöldebbé válni, aminek érdekében komoly lépéseket tesz: 2026-ra “száz százalékban kerékpározható” lenne.

(Forrás: Time Out, fotók: Dezeen, Herzog & de Meuron) 

háromszög | látványos | párizs | felhőkarcoló | új

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom