Close
Valószínűleg az év egyik leghazaibb kollabja: DRK x Csepel

Valószínűleg az év egyik leghazaibb kollabja: DRK x Csepel

Lehet, hogy az esztendő legmenőbb együttműködésének voltunk szemtanúi csütörtökön A Hely nevű étteremben, ahol a legendás magyar bicikligyártó, a Csepel, és a hazai streetwear márka, a Dorko első közös kollekciója debütált.

A kollekciót együttes ötletelések alapján álmodták meg, hiszen jó néhány közös vonás van a két márka történetében. Mindkettő ugye meglehetősen régóta írja a sztroriját: már az 1920-as években léteztek, tehát a múlt század elején is simán előfordulhatott, hogy a fiatalok Dorko cipőben hajtották a Csepel bringát.

Ez a mozdulatsor 2019-ben is megtörténhet, merthogy a kollekció egyik vezérdarabja a laza, nyári bringázáshoz is passzoló DRK’ 81 vászoncipő. Nem csupán a retró stílusjegyei és Csepel dizájnja miatt érdekes, hanem, mert ez az első, 100%-ban Made in Hungary Dorko cipő:

itthon gyártották kizárólag hazai anyagokból.

Némi képzavarral élve a bringa lett a kollekció zászlóshajója: egy mindennapi használatra kitalált városi fitneszkerékpárról van szó, amely mind a vonalait, mind a technikát tekintve a leegyszerűsített kategóriába sorolható, és természetesen színében és dizájnelemeiben is harmonizál a textiltermékekkel.

Mondjuk a megszokott fekete helyett fehér gumikat kapott, melyek azért elég kirívóan hatnak, és biztosan feltűnést keltenek a városi forgalomban. Ránézésre is látszik, hogy a mai trendeknek megfelelően a letisztultság dominál rajta, bár a DRK világával kapott egy kis pluszt. Mindenesetre már csak váz kialakítása miatt is félig-meddig retró hangulatú kerékpárral tekerhetünk, ha ezt választjuk partnerül.

A cipőn kívül Csepel-dizájnos póló, baseballsapka, gym bag, biciklisfelső és -alsó szerepel még a limitált kollekcióban – ezeknél a termékeknél is törekedtek a retró színvilágra, plusz felhasználták a Csepelre jellemző árnyalatokat, a mintázatot pedig a biciklis motívumokra és a két márka logójára építették.

A DRK x Csepel limitált számú, kollekciós termékek a budapesti Dorko üzletekben, Csepel márkaboltokban vagy akár online is megvásárolhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Koósz Milán, Piltner Péter)

alsó | felső | Csepel | a hely | magyar

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram