Mindjárt itt a tavasz: a hivatalos előrejelzés szerint ekkor indul a cseresznyevirágzás Japánban

Mindent összevetve körülbelül másfél hónapos időintervallumban gondolkodhatunk.

A Japán Meteorológiai Társaság előrejelzése szerint a virágok várhatóan március 23-án kezdenek nyílni Tokió környékén, március 30. körül pedig már teljes pompájukban ragyognak a fák. Délebbre, Kócsi prefektúrában a virágzás várhatóan március 18. körül kezdődik, északabbra, Hokkaidóban pedig május 2. körül. Kiotóban szintén március 23-tól állhatunk készültségben, míg április elejére teljesen kibomlanak a virágok.

Idén úgy tűnik, az ország nyugati és keleti felén a megszokottnál korábban ébred a természet, miután novemberben és decemberben is az átlagosnál magasabb volt a hőmérséklet. A klímaváltozás miatt viszont nemcsak korábbra tolódik a virágzás, de nehezebb is előre jelezni az időpontját.

Miután kinyíltak a virágok, általában még két hétig maradnak fenn az ágon.

Aki pedig lemaradna a déli részen a virágzásról, északon még mindig elcsípheti a csodálatos látványt.

Az előrejelzés valószínűleg többször is módosul még, ahogy közeleg a tavasz, 2023-ban például nem kevesebb, mint tizenhárom alkalommal változtattak a jóslataikon a meteorológusok.

A legismertebb úti cél a cseresznyefa virágzásának idején Japán, de világszerte számos olyan szpot van, ahol mesés látványt nyújtanak a rózsaszín különböző árnyalataiba borult fák.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images, Unsplash)

japán | 2024 | cseresznyefák | cseresznyevirágzás | cseresznyevirág

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom