Egy színészlegenda hűtlensége miatt terjedhetett el ez a szállodai szokás

Nem is gondolnánk, milyen kalandos története van egy-egy gesztusnak.

A legenda szerint kedves szokást örököltek a szállodák a népszerű brit-amerikai színésztől, Cary Granttől, aki a ’30-as évektől egészen a ’60-as évekig uralta a mozivásznat és dobogtatta meg számtalan női rajongó szívét.

Úgy szól a fáma, hogy Grant az '50-es évek elején gyakori vendége volt a Saint Louis-i Mayfair luxushotelnek, ahol rendszerint a penthouse lakosztályt vette ki. Bár a színész akkoriban a harmadik feleségével élt, ez nem tartotta vissza attól, hogy egy titkos szeretőnek is udvaroljon. Egy alkalommal azt találta ki, hogy meglepi szíve hölgyét, és bonbonokkal rakta ki a halltól a szobáig, azon belül is a párnáig vezető útját.

A szálloda egyik alkalmazottjának olyannyira megtetszett ez az ötlet, hogy átmentette belőle a szálloda gyakorlatába, amit lehetett, így

ettől kezdve a párnára készített édességnek már bármelyik vendég örülhetett.

A Mayfairt ma Magnolia St. Louis-nak hívják, miután 2014-ben megvette a Marriott. A szálloda még a tulajdonoscsere előtt megszüntette a párnára készített csokoládé szokását, az új vezetőség viszont visszahozta, méghozzá az ország egyik legjobb csokimanufaktúrájának a Bissinger’s-nek a termékeivel lepi meg a látogatókat.

Nem ez ugyanakkor a szálló egyetlen olyan gesztusa, mellyel a színészlegendára emlékezik. A vendégek a Robies Restaurant and Lounge-ben étkezhetnek, amelyet Grant Fogjunk tolvajt című filmben megformált karakteréről neveztek el, emellett ki is vehetik a színész egykori lakosztályát, mely a tizennyolcadik emeleten található.

Nem árt, ha egy szálloda időről-időre meg tud újulni, képes bővíteni a szolgáltatásainak palettáját. A hotelek specialistája, Jean-Michel Gathy dizájner szerint erre idén különösen nagy szükségük lesz a cégeknek, mert a szállodák alapjaiban alakulnak át 2022-ben.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: GettyImages, Pixabay, https://www.facebook.com/MagnoliaSTLfacebook.com/Bissingers)

szálloda | hotel | szokás | párna | bonbon | cary grant

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom