Egy színészlegenda hűtlensége miatt terjedhetett el ez a szállodai szokás

Nem is gondolnánk, milyen kalandos története van egy-egy gesztusnak.

A legenda szerint kedves szokást örököltek a szállodák a népszerű brit-amerikai színésztől, Cary Granttől, aki a ’30-as évektől egészen a ’60-as évekig uralta a mozivásznat és dobogtatta meg számtalan női rajongó szívét.

Úgy szól a fáma, hogy Grant az '50-es évek elején gyakori vendége volt a Saint Louis-i Mayfair luxushotelnek, ahol rendszerint a penthouse lakosztályt vette ki. Bár a színész akkoriban a harmadik feleségével élt, ez nem tartotta vissza attól, hogy egy titkos szeretőnek is udvaroljon. Egy alkalommal azt találta ki, hogy meglepi szíve hölgyét, és bonbonokkal rakta ki a halltól a szobáig, azon belül is a párnáig vezető útját.

A szálloda egyik alkalmazottjának olyannyira megtetszett ez az ötlet, hogy átmentette belőle a szálloda gyakorlatába, amit lehetett, így

ettől kezdve a párnára készített édességnek már bármelyik vendég örülhetett.

A Mayfairt ma Magnolia St. Louis-nak hívják, miután 2014-ben megvette a Marriott. A szálloda még a tulajdonoscsere előtt megszüntette a párnára készített csokoládé szokását, az új vezetőség viszont visszahozta, méghozzá az ország egyik legjobb csokimanufaktúrájának a Bissinger’s-nek a termékeivel lepi meg a látogatókat.

Nem ez ugyanakkor a szálló egyetlen olyan gesztusa, mellyel a színészlegendára emlékezik. A vendégek a Robies Restaurant and Lounge-ben étkezhetnek, amelyet Grant Fogjunk tolvajt című filmben megformált karakteréről neveztek el, emellett ki is vehetik a színész egykori lakosztályát, mely a tizennyolcadik emeleten található.

Nem árt, ha egy szálloda időről-időre meg tud újulni, képes bővíteni a szolgáltatásainak palettáját. A hotelek specialistája, Jean-Michel Gathy dizájner szerint erre idén különösen nagy szükségük lesz a cégeknek, mert a szállodák alapjaiban alakulnak át 2022-ben.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: GettyImages, Pixabay, https://www.facebook.com/MagnoliaSTLfacebook.com/Bissingers)

hotel | cary grant | szálloda | bonbon | párna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom