Close
Maga a megtestesült nyugalom ez a csupaüveg-cédrus nyaraló

Maga a megtestesült nyugalom ez a csupaüveg-cédrus nyaraló

A svájci faházakból és a népi építészet elemeiből merített ihletett a CLB Architects, amikor ezt a tágas, wyomingi családi nyaralót tervezte. 

Teton Village-ben, a Jackson Hole síközpont lábánál áll a gyönyörű épület, ahol nem megy egymás rovására a kilátás és az intimitás. A 844 négyzetméteres ház egymást metsző, nyeregtetős terekből és egy lapostetős, pavilonszerű hátsó részből áll.

A falak kívülről cédrusburkolatot kaptak, mely a környék szikláira rímelő kőborítással párosul. A hatalmas ablakokat is fa lécek árnyékolják, a keleti oldalról belépve pedig üvegkorláttal övezett, fából készült lépcsőfokok fogadják a látogatókat.

A pavilonban kapott helyet az egybenyitott konyha és étkező, a nyugati oldalon pedig hatalmas üvegfal nyújt kilátást a síközpontra és a környező hegyekre.

Az épület északi szárnyban található a tágas lakótér, míg a keleti részen két hálószoba, egy vendégház és egy iroda, a déli oldalon garázs és síléc-tároló kapott helyet. Az emeletet további hálószobák, játszószoba és terasz töltik ki.

A belső terek hangulata nyugalmat sugároz, és megteremti a kapcsolatot a hegyvidéki környezettel,

a gondosan megválasztott, de egyszerűségre törekvő anyagpaletta az időtlenség érzetét kelti.

A homlokzatokon használt kvarcit a belső terekben is visszaköszön az oszlopokon és a kandallón, míg az előszoba padlóját mészkő csempe borítja.

Egy régi, költséghatékony és nagyon pratikus technikát használtak ennek a különleges brazil háznak az építésénél, ez a svéd nyaraló pedig olyan egyszerűen gyönyörű , hogy nem is szabad dicsérni.

(Forrás: Dezeen, képek: Kevin Scott/Dezeen)

svájci | cédrus | nyaraló | Wyoming | elegáns

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram