Maga a megtestesült nyugalom ez a csupaüveg-cédrus nyaraló

A svájci faházakból és a népi építészet elemeiből merített ihletett a CLB Architects, amikor ezt a tágas, wyomingi családi nyaralót tervezte. 

Teton Village-ben, a Jackson Hole síközpont lábánál áll a gyönyörű épület, ahol nem megy egymás rovására a kilátás és az intimitás. A 844 négyzetméteres ház egymást metsző, nyeregtetős terekből és egy lapostetős, pavilonszerű hátsó részből áll.

A falak kívülről cédrusburkolatot kaptak, mely a környék szikláira rímelő kőborítással párosul. A hatalmas ablakokat is fa lécek árnyékolják, a keleti oldalról belépve pedig üvegkorláttal övezett, fából készült lépcsőfokok fogadják a látogatókat.

A pavilonban kapott helyet az egybenyitott konyha és étkező, a nyugati oldalon pedig hatalmas üvegfal nyújt kilátást a síközpontra és a környező hegyekre.

Az épület északi szárnyban található a tágas lakótér, míg a keleti részen két hálószoba, egy vendégház és egy iroda, a déli oldalon garázs és síléc-tároló kapott helyet. Az emeletet további hálószobák, játszószoba és terasz töltik ki.

A belső terek hangulata nyugalmat sugároz, és megteremti a kapcsolatot a hegyvidéki környezettel,

a gondosan megválasztott, de egyszerűségre törekvő anyagpaletta az időtlenség érzetét kelti.

A homlokzatokon használt kvarcit a belső terekben is visszaköszön az oszlopokon és a kandallón, míg az előszoba padlóját mészkő csempe borítja.

Egy régi, költséghatékony és nagyon pratikus technikát használtak ennek a különleges brazil háznak az építésénél, ez a svéd nyaraló pedig olyan egyszerűen gyönyörű , hogy nem is szabad dicsérni.

(Forrás: Dezeen, képek: Kevin Scott/Dezeen)

Wyoming | nyaraló | cédrus | svájci | elegáns

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom