Pest egyik legizgalmasabb éttermének lecsós burgere betölti az űrt a burger­univerzumban

Néha úgy érezzük, már a könyökünkön jön ki a burgersztori. A rómaiak valószínűleg azt mondanák: "Hamburgert és cirkuszt!" – és ezzel telibe is találnák, mi kell ma a népnek. A hamburger lett az a játékos, aki a kispadon ül, de bármikor bevethető, és ha pályára kerül, jó eséllyel gólt szerez. Mert bár vannak helyek, ahol kicsit száraz a buci vagy a hús, esetleg íztelen a szósz, egy kis odafigyeléssel és minőségi alapanyagokkal még mindig sokat ki lehet hozni belőle. Erre csaptak le a Deák St. Kitchenben is.

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy az év első két hónapja igazi uborkaszezon. A kereskedelem és a vendéglátás legalábbis tipikusan ilyen terep, külföldi turistákból is lényegesen kevesebbet látunk a belvárosban, és a statisztikákat a súlyos mínuszok még tovább rontják.

A Deák St. Kitchen a The Ritz-Carlton, Budapest éttermeként pedig – nem titkoltan – erősen épít a turistákra, különösen a szálloda vendégeire. A jó benne mégis az, hogy ugyanúgy kínál déli business-menüt, vagy penge vacsoralehetőséget az itt élőknek, mint turistacsalogató magyaros fogásokat.

Most, a nyitás óta állandó Deák St. Burger mellé öt különböző, különleges miniburgerrel rukkoltak elő, hogy néhány héten keresztül, szombatonként izgalmasabbá tegyék kicsit a budapesti burgertérképet. És ha már gourmet-burger, gyorsan adta magát, mivel lehetne feltekerni az ízek ekvalízerét: a csapat fogta magát, és elment a First sörüzemébe, hogy minden burger mellé egy ízben hozzájuk illő sört válasszanak erre a néhány hétre.

Mivel öt burgert – még, ha a méret kisebb is – szinte lehetetlen küldetés egyszerre megenni, a rendszeren csavartak egyet: egyszerre három burger és egy kisüzemi sör választható.

Hogy milyenek is ezek a tuningolt verziók?

A Budapest névre keresztelt például paprikás bucival, Angus bélszínnel, libamájjal, lecsóval, zöldborsópürével és Shitake gombával készül – tiszta ízcunami a szájban.

De legalább ilyen magyaros a pirított hagymás bucival, mangalicahús-pogácsával, savanyított és kovászos uborkával, valamint wasabi tejföllel készülő mangalicaburger is.

Mind közül a legizgalmasabb talán a fekete citrusos buci tarisznyarákkal, spenóttal, fokhagymával és füstölt paprikás aiolival – ilyet tényleg nem eszik mindennap az ember, pláne nem Budapesten.

Aki pedig teljesen húsmentes életet él, de a burgert szereti, választhat a raclette sajtos és csicseriborsós verzió közül – izgalmas fűszerezéssel és friss zöldségekkel még olyan húsimádóknak is élmény volt, amilyenek mi vagyunk.

Nem a burger az egyetlen jó kampány a Deák St. Kitchenben: nemrég Negroni-weeket tartottak öt bombajó negronival, de ugyanúgy készülnek nőnapi ajánlattal és extra koktélokkal a Kupola Bárban. Szóval, már csak azért is dicséret nekik, hogy időről időre, kreatív energiát nem sajnálva kicsit felkavarják az állóvizet.

Ez is érdekelhet:

Egy kis csapatnyi magyar borász, nagy tervekkel – Volcanic Wines of Pannonia

Az egyik 151 napig héjon érlel, a másik faluborokat készít, mint Burdungiában. Egyvalami mégis közös bennük.

(Fotók: Gyana Dániel)

ötlet | uborkaszezon | the ritz-carlton budapest | vendéglátás | burger

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom