Close
Még tíz hónapunk van felkészülni erre az embert próbáló déli-sarki túrára

Még tíz hónapunk van felkészülni erre az embert próbáló déli-sarki túrára

Hogy hangzik egy tizenkét napos kalandtúra a föld legdélibb pontjához?

Ski Last Degree Antarctic Expedition néven fut egy december elején induló, embert próbálónak tűnő teljesítménytúra, amit tényleg csak a legelszántabbaknak és legfelkészültebbeknek ajánlunk.

Egy tapasztalt és bátor túrázó folyton keresi a kihívásokat, a meghódítandó exkluzív területeket, a Déli-sarknál elérhetetlenebbnek tűnő célpontot pedig aligha talál. Ez az életre szóló élményt garantáló expedíció alapos felkészülést igényel, de megéri,

mert tizenkét nap hóban csatangolást, szánkóvontatást, síelést és hegymászást ígér a leghidegebb, legszárazabb és legszelesebb kontinensen.

Az utazás a chilei Punta Arenasban kezdődik, ahol a résztvevők magkapják a szánkótól kezdve az ételekig a szükséges – úgy huszonöt kilós… – felszerelést. Az alaposan megtervezett, minden apró részletre odafigyelő expedíció vezetői tapasztalt szakemberek, akik számos túrát teljesítettek már hasonlóan nehezített körülmények között például az Északi-sarkon és Grönlandon.

Chile déli partjaitól a csapat tagjai átrepülnek az Antarktiszon található Union gleccserhez, ahol eltöltenek egy kis időt az akklimatizálódás érdekében (például egy bemelegítő sítúrával), hogy aztán nekivágjanak a 111 kilométeres túra végén található célpontnak.

Várhatóan szélsőséges időjárási körülmények között, átlagosan mínusz huszonöt fokos fogvacogtató hidegben és erős szélben haladnak a kalandorok olykor napi nyolcórányi síeléssel (negyvenöt-hatvan perces blokkokban),

miközben maguknak készítik az ételeket, hó olvasztásával jutnak vízhez, és iránytűvel tájékozódnak a nagy fehér messzeségben.

A majd két héten át tartó túra során kényelmes és komfortos sátrakban töltik az éjszakát, a pihenőidőben pedig alaposan megismerhetik a kontinens csodáit. A képzeletbeli célszalag átszakítása után teljesítési bizonyítványt és finom ünnepi vacsorát kapnak a végsőkig kitartók, bár ahogy mondani szokták, az igazi élmény megfizethetetlen.

A 2019. december 7-én induló első expedícióra 64 500 dollárért lehet jelentkezni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom