Close
Kibővülve nyitott újra és kápráztat el a párizsi divatfellegvár

Kibővülve nyitott újra és kápráztat el a párizsi divatfellegvár

A legendás divatmárka két éves felújítási munkálatok után március 6-án újranyitotta a párizsi Avenue Montaigne-n található múzeumát és boltját.

A Christian Dior SE többségi részvényese a francia LVMH-nak, amely a világ vezető luxusmárka-csoportjának számít, és az elmúlt hónapokban több új ingatlant, egy üzletet, és két luxushotelt is megnyitott, a Szajnára néző Cheval Blanc-t és az Avenue George V.-n található Bulgari hotelt.

Az LVMH profitált abból, hogy a világjárvány után megnőtt a kereslet a csúcskategóriás termékek iránt, még akkor is, ha külföldről egyelőre nem tértek vissza a jómódú látogatók. Mindenesetre Pietro Beccari, a Christian Dior Couture elnök-vezérigazgatója optimista, és úgy véli, hogy a turisták egy napon visszaérkeznek.

A kibővített Dior-komplexum több mint tízezer négyzetméteres területén kávézók, kertek, étterem és egy privát apartman is helyet kapott,

ahol a VIP ügyfelek éjszakázhatnak, és természetesen ott a többemeletes üzlethelyiség is, ahol a ruházat és a kiegészítők mellett étkészletek és sminkszettek is kaphatók.

Az üzlet mellett található a múzeum, vagyis a La Galerie Dior, amely az 1940-es évektől követi nyomon a márka történetét, és a látogatók megnézhetik a korszakból származó ruhákat, a néhai Christian Dior íróasztalát és egy eredeti próbafülkébe is bepillanthatnak, melyet kalapokkal, kesztyűkkel és ékszerekkel pakoltak tele.

A projekt szellemi atyja Beccari és az LVMH vezetője, Bernard Arnault, akiknek közös ötlete már 2018-ban megfogant.

Hogy a Diornak milyen kreatív projektjei léteznek még, azt jól illusztrálja például ez a luxuskategóriás robogó. Nem csodáljuk, ha a márka kivonulása Oroszországból némi űrt hagy maga után.

(Forrás: reuters.com, képek: dior.com, Wikimedia Commons)

franciaország | La Galerie Dior | dior | párizs | 30 Avenue Montaigne

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram